GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

miercuri, 1 septembrie 2010

Sanavita: o afacere de familie; de familia Palade

Cladirea fundatiei Casa Noastra de pe strada Gradina Veche nr. 90 unde functioneaza Clinica Sanavita.
Am vazut in numerele noastre anterioare (dati click aici) cum Fundatia Casa Noastra patronata de sora doamnei directoare Palade Viorica din Directia de Asistenta Sociala din Primaria Municipiului Galati, a fost favorizata de primarul Dumitru Nicolae in atribuirea cu regularitate, an de an, a unor subventii consistente si in promovarea unor Hotarari de Consiliu Local care i-au adus asociatiei spatii si in special terenuri in zone de importanta majora pentru oras cum ar fi cea din apropierea hipermarketului Real, unde se putea de exemplu amplasa cu usurinta un centru comercial.
Un alt cadou important al primarului catre directoarea sa favorita, a fost cumpararea in vederea atribuirii Fundatiei Casa Noastra, a cladirii spitalului particular a doctorului Chicos Stefan de pe strada Gradina Veche. Construita in perioada 1995-1999 din economiile de bugetar ale doctorului Chicos, cladirea are un corp la strada cu 14 camere in care a functionat policlinica si in care se gaseste acum amplasat Centrul Medical Sanavita si un corp destinat initial barei de spitalizare in care 10 saloanele au fost transformate in dormitoare pentru orfanele adapostite in Centru Sf. Maria, iar restul incaperilor fiind utilizate ca spatii anexe. (In curand o sa vedeti ca vor fi folosite si in alte scopuri europene). Dupa unele periodice galatene (da click aici) tranzactia efectuata in 2003 a costat Primaria Galati 120.000 Euro, la care se adauga alte cheltuieli semnificative pentru dotare, amenajare, mobilier etc. Personal cred ca imobilele au costat mai mult decat a mirosit presa, cunoscand zona, preturile ei si pe dr. Chicos. O fi fost el PSD-ist in tinerete, dar i-a trecut si stie exact cum se scot ouale din cuibar si cu ce se mananca politica. In fond erau doua cladiri cu peste 30 de camere, flisate, gresiate, incalzite, ventilate, canalizate etc. in apropierea Gradinii Publice, insumand peste 1000 mp construiti pe doua nivele. In zona metrul patrat construit se vinde cu 1000 de Euro.
Dupa ce a mobilat ca la carte cabinetele de la Sanavita, chipurile pentru acordarea asistentei medicale unor categorii defavorizate cum ar fi: "tineri aflati in dificultate", "pensionari", etc. si a cooptat cu ajutorul neprecupetit al medicilor din partidul propriu, o echipa complexa de medici specialisti, primarul Nicolae a facut din Sanavita cel mai profitabil centru medical galatean, dirijand (obligand) pentru efectuarea controlului medical periodic si la angajare, CONTRA COST, toti salariatii din Primarie si din societatile acesteia: Administratia Pietelor, Apaterm, Ecosal, ADP, Gardieni publici etc., in total cateva mii de salariati, care cotizeaza banii publici in afacerea familiei Palade. Fara sa-i pese de faptul ca face concurenta neloiala altor IMM cu acelasi profil din Galati, Sanavita a trecut binisor pe locul 1 in domeniul serviciilor medicale de sanatate in munca, punand cu botul pe labe firme precum Romar, Irina, etc.( intre noi fie vorba si acestea din urma au intrat pe piata serviciilor medicale tot prin filiera PDS).
Astazi 1.09.2010 toate mijloacele de transport ale Ecosalului blocau strazile din jurul Sanavitei, personalul fiind programat la examinarea medicala. Intrebarea noastra este de ce cu masinile municipalitatii?
Daca azi n-au venit sa va ridice gunoiul sa stiti ca erau la doctor!
Dupa cum se vede in fotografiile de mai sus de la 4 autospeciale de gunoi si de la 2 tractoare Ecosal, aerul s-a cam imputit in zona Sanavita. Afacerea de familie Palade pute si ea de la distanta a coruptie, dar in tara lui Mitica Niciolae n-are cine s-o miroase.