GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

luni, 27 septembrie 2010

Borduriada de Galati, o alta tancradiada

Cea mai mare nevoie a Galatiului este bordura noua.
Dupa modelul initiat de primarul Durbaca, care a scos bordurile de granit si le-a inlocuit cu unele din beton, iata ca si Dumitru Nicolae, in plina perioada de criza economica pentru tara si oras nu gaseste altceva mai bun de facut decat sa inlocuiasca bordurile de pe strada Tecuci, de la "Doua babe". Daca tot orasul arata plin de gropi, de parca ar fi fost din nou bombardat, fapt generat de lipsa de organizare a Primariei, care prin viceprimarul Cristea gestioneaza defectuos lucrarile ISPA, lasand constructorii sa sape de capul lor, intr-o suta de locatii, fara sa termine vreuna, de ce sa nu mai facem putin zgomot si dizlocand bordurile si punand unele noi?
De ce scoti bordurile Mitica?
Sa nu va luati dupa aspectul portocaliu al salopetelor muncitorilor care inlocuiesc bordurile! Este numai o diversiune! Salopetele sunt portocalii, dar patronul este trandafiriu! Probabil salopetele au avut initial culoarea rosie, dar de atata vopsit dungi galbene in Galati si Braila si pictat piste portocalii pentru biciclete , oamenilor de la Tancrad li s-au colorat uniformele.
N.B. Intre domnul primar Dumitru Nicolae si firma Tancrad nu este nici o legatura. Mentionam ca domnul Traian Stancic, colegul din C.S.G. al domnului primar, a cesionat in 2006 partile afacerii de multe sute de milioane de euro, fiului sau: Stancic Catalin Cristian (10%) si sotiei Stancic Adriana Elena (90%), in prezent tata afacerii ocupanduse de evaluari A.N.V.A.R. si de lichidari. Presa din Braila scrie ca Tancrad este abonata la contractele Consiliului Judetean Braila, tot asa cum este abonata si la cele ale Consiliului Local si la cele ale Consiliului Judetean Galati. O lista a beneficiarilor lucrarilor efectuate de Tancrad, luata de pe site-ul propriu al acestei societati, arata ca lucrarile s-au facut la institutii controlate ani de zile de PSD: Primaria Galati, Spitalulde Copii Galati, Spitalul de Urgenta “Sf. Apostol Andrei” Galati, Inspectoratul Scolar Judetean Galati, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Galati etc. Cu incasari de sute de milioane de euro anual, este normal ca societatea sa fie mereu in topuri IMM.(vezi aici Topul IMM 2009).
Din pacate numele Tancrad este implicat in mai multe afaceri dubioase(da click aici), (si aici) inclusiv in scandalul telefonului ascultat de S.R.I. al procurorului general din Galati dezvaluit in ziarul Adevarul (da click).