GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

miercuri, 15 septembrie 2010

Pe ce mai arunca primaria Galati banii contribuabililor.

Banca de tip nou.
 Aproape in secret si cu o viteza suspect de mare, in saptamana asta s-au schimbat bancile de pe faleza superioara a Dunarii, inlocuindu-se cele din profile metalice cu bancute din fier forjat si spatare de lemn lacuit. La o simpla numarare cel putin cateva zeci de astfel de bancute au aparut atat pe faleza cat si in alte locuri din oras. Nu stim cat a dat Primaria Galati pe aceste bancute, dar stim cat costa ele la prima mana: 695 lei +TVA, undeva la 834 de lei. Domnu' Ciumacenco primaria cu cat le-a luat?
Adaugam la asta montajul si bate sigur 1000 de lei. Aveam nevoie de bancute "Oxford" din fonta turnata cu elemente din lemn de brad triplu protejate contra umiditatii, razelor ultraviolete si mecanic?
Banca de tip vechi.
Probabil ca da vor spune cei de la Primaria Galati, cele vechi erau din fier si le ingheta fundul gardienilor publici cand stateau prea mult pe ele. 
Probabil ca nu spunem noi, cele vechi aveau nevoie doar de o vopsea, ca nu fusesera vopsite din anul 2002, de cand fusesera montate de alta firma de partid in tot orasul. In plus este criza, se dau oameni afara, se redistribuie personalul bugetar local in alte societati, asa ca nu era nevoie de tichie de margaritar. Mai bine se asfalta o strada, cum ar fi strada Posta Veche abandonata de lucratori de 4 ani!!, sau se mai completau cosurile de gunoi din oras. Dar mobilierul stradal a fost o "urgenta"! Interesant ar fi pe mana cui au incaput bancile vechi, care erau bine mersi si puteau fi donate undeva la tara, de exemplu in comuna natala a domnului senator Saghian, sau de ce nu la Harsova, sa stea babele la strada sa se uite la masinile care trec spre mare si sa-l blagosloveasca pe fiul orasului care a ajuns primar peste Galati spre disperarea noastra.
Tot o urgenta a fosst si vopsirea dungilor care delimiteaza "Pista de biciclete" de pe trotuarul falezei superioare. Am mai scris despre "pista invizibila" de pe faleza pe care nu pedaleaza nimeni, niciodata si nici n-ar avea cum, ca si-ar sparge capul si si-ar scoate ochii in crengile copacilor de pe margine, dar vezi draga Doamne, nu se vedeau dungile de pe traseu si au trebuit refacute ca sa stie targul ca avem piste de biciclete! Romani vi se pregateste ceva! Mersul pe bicicleta, cu ochii scosi, ca sa nu mai vedeti prostia si mizeria din jurul vostru! Oricum in oras nu mai puteti merge ca e aproape inchis. Ca Roma.
Pentru cine tragi dungile Mitica?