GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

marți, 14 septembrie 2010

DES-INDUSTRIALIZAREA Romaniei: Gama S.A. fosta I.P.L.

Am citit recent un blog despre industrializarea Romaniei. Este interesant, dar cred ca ar trebui facut un blog despre DES-INDUSTRIALIZAREA ROMANIEI. Eu cel putin de la Galati v-as putea da o sumedenie de exemple de privatizari care au sfarsit rau pentru romani si pentru galateni, imbogatindu-i pe unii si saracindu-ne pe noi. Iata de exemplu cum arata acum fabrica de mobila de pe strada Ana Ipatescu, care a apartinut de Intreprinderea de Prelucrare a Lemnului, rebotezata dupa Revolutie Gama S.A. si vanduta fratilor Herescu.
Sectia de bucatarii a I.P.L. Galati de pe strada Ana Ipatescu in ruina.
Nici alte locatii in care au functionat fabrici ale I.P.L. nu se simt prea bine: cladirile de pe str. Stefan cel Mare sunt abandonate si fara echipamente, iar in loc de mobilier, pe str. Tecuci, firma Vega care a achizitionat terenul si a demolat vechea fabrica, construieste un ansamblu rezidential de mai multe blocuri, "cu vedere panoramica spre cimitir" la pretul de 120000 de euro. Dai un ban dar face, stii din timp unde o sa ajungi, iar familia nu mai trebuie sa vina la tine ca te poate vedea de la fereastra!