GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

vineri, 24 septembrie 2010

Somnul autoritatii naste monstri.

Faleza superioara a Dunarii
Strada Anghel Saligny
V-ati intrebat vreodata de ce in tara noastra, sau ceva mai aproape, in orasul nostru rozaliu ca un guzgan, nu se respecta legile indiferent care sunt ele, ale circulatiei, ale protectiei mediului, de sanatate publica, sau ce mai vreti voi, din cele votate de Parlament si promulgate de Presedinte? Raspunsul este NU ARE CINE SA LE APLICE! Pai spuneti-mi voi care politist de la circulatie se coboara pana la nivelul de a da o amenda pentru parcare pe trotuar sau in spatiul verde? Singurul mod in care am vazut politia rutiera la treaba este "vanatoarea de soferi" cu ajutorul radarului. Daca ai viteza legala poti circula nenica cu masini care polueaza, care au  becuri arse, stopuri care nu functioneaza, cu faruri de ceata aprinse, fara ITP, fara RCA, ca doar nimeni nu te opreste si nu te intreaba de astea. Cum nu te intreaba daca mai vezi, sau mai auzi, daca mai poti sa conduci, sau de ce vorbesti la telefon, de ce depasesti pe contrasens, sau de ce gonesti prin oras ca la raliul Monte Carlo.
Fiindca nimeni nu te amendeaza iti permiti sa scuipi cojile de seminte pe jos (desi si fara amenda ar trebui sa stii ce sa faci cu ele daca ai cei 7 ani de acasa si daca in cei 7 ani te-a educat cineva in afara strazii), sau sa arunci gunoiul langa cosul de gunoi, sa rupi flori din parcuri sau crengi din copaci, sa urli seara ca un lup intre blocuri dupa ce ti-ai luat tainul de bere la PET, sa umpli cartierul cu putoare de scrumbii de la gratarul aprins in fata blocului si aerul cu manele din boxe date la maxim, sa-ti claxonezi amica pana binevoieste sa coboare, sa blochezi o strada ca acolo ai tu treaba si n-ai unde lasa masina si exemplele pot continua. 
Acest lucru se intampla si fiindca avem "modele"in randurile personalitatilor politice si nu numai.
De exemplu sa dai un dos de palma unui copil ca a strigat numele altui candidat, sa confisti telefonul unei ziariste, sa pleci la volanul masinii dupa ce ai ras cateva sprituri, sa-i spui unei femei "pasarica", sau "tiganca imputita", sa inviti ziaristii sa-ti numere ouale, sau sa le spui "mai animalule", sau sa numeri voturile in Parlament precum Pristanda steagurile. La asa conducatori, asa popor, ca doar pestele nu se impute de la coada.