GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

vineri, 17 septembrie 2010

Nunta la palat

Scrie presa mondena de la Galati ca domnul Constantin Hartan, fost director la Navrom Galati si-a maritat recent fata. Si unde era sa faca nunta, daca nu la Palatul Navigatiei din Galati, unde socrul mic a fost director general ani de zile si unde este si in prezent unul dintre actionari? Aproape de Dunare, care i-a adus domnului Hartan atatea si atatea avantaje, ca nu degeaba i se spune "fluviul de aur".

Fluviul de aur
Nu putem dacat sa uram doamnei (foste) Hartan "casa de piatra". Nu mai stiu cu ce se ocupa in prezent, dupa ce a fost eliberata acum un an de primul ministru Boc din functia de VP al ANC (vice presedinte al Autoritatii Nationale de Telecomunicatii), unde guvernarea Nastase o propulsase gratie interventiei ministrului PSD al telecomunicatiilor de atunci, Dan Nica. Cum la nunta au fost o gramada de personalitati din Galati si din capitala, ma intreb oare Sanda Hartan nu si-a intrebat taticul: "ce draku faci tati cu malul Dunarii ca rad musafirii de noi?".
Din respect pentru mireasa nu am fotografiat nici nunta, nici cortul, nici vasul Tudor Vladimirescu cu care sau plimbat nuntasii. Am fotografiat insa gunoaiele aduse de Dunare in fata Capitaniei Portului Galati si mai ales padurea de salcii care ocupa acum malul fluviului exact in fata Palatului Navigatiei. Curand n-o sa se mai vada palatul din cauza copacilor! Daca s-a dorit renaturarea malului stang al Dunarii, eu sunt "pentru contra", dar daca este vorba numai de nesimtirea autoritatilor portuare ca nu-si fac curatenie in propria ograda, sunt pentru "veto".
Aceste PET-uri nu provin de la nunta.

Port murdar.
Renaturarea malului sau neglijenta administratorilor cheiului?
 P.S. In ultima clipa mi se comunica de pe malul stang al Dunarii ca existenta padurii din fata Palatului Navigatiei face parte dintr-un proiect local de inlocuire a stalpilor de ancorare din metal, cu ancorarea de trunchiurile copacilor, care este mai ecologica. Dupa ce Navrom a vandut la fier vechi remorchere, slepuri, ceamuri si alte chestii mai mult sau mai putin plutitoare, dupa modelul de inspiratie basesciana de vanzare a flotei, acum s-a ajuns probabil la vanzarea stalpilor.
Totodata prin aparitia acestei plantatii ad hoc se incearca reabilitarea imaginii sifonate a unora dintre nuntasi, domnul Florin Paslaru, parlamentar PSD, respectiv Dumitru Nicolae, primar PSD, despre care s-a spus ca probabil au plantat cele 2000000 (doua milioane) de arbori decorativi in ajunul campaniei electorale din 2004, pe Luna, ca in oras nu se regasesc si s-ar putea sa vina cineva si sa-i numere.