GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

marți, 21 septembrie 2010

Dezinfectia pubelelor dupa "Ecosal".


Dezinfectie incorecta a pubelelor de catre Ecosal Galati
In imaginea de mai sus vedeti cum se face dezinfectia pubelelor galbene de gunoi, in Orasul Rosu, cu un praf alb, var cloros. De fapt nu se dezinfecteaza nimic, se arunca banul public cu lopata. Conform legislatiei in vigoare aceste pubele ar trebui intai spalate si apoi dezinfectate(Ordinul Ministrului Sanatatii 536 din 06/23/1997 pentru aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei). La noi in targ, dupa ce continutul containerului este golit in masina de colectat (gen "Pelikan"), unul dintre manipulanti arunca cu lopata var cloros si pleaca, crezand ca astfel a rezolvat problema. In fond acest mod de rezolvare a problemei este poluant, costisitor, ineficient si periculos. Varul cloros sau clorura de var cum mai este cunoscut, nu se utilizeaza sub firma de praf, ci doar ca solutie, intr-o concentratie de 4%, asa numita "solutie mama". Un distins coleg plecat de ceva vreme dintre noi, atunci cand explica pe la sate sau prin mahalale, cum sa faca localnicii dezinfectia dupa inundatii, sau in focare de boala, avea o vorba: " Trebuie sa fii dus cu sorcova de tot sa nu tii minte doua cuvinte: borcanul si caldarea!". In fapt un borcan de pulbere de var cloros la o galeata de 10 litri de apa, constituie dupa amestecarea energica "solutia mama" care se foloseste la dezinfectat fantani, pubele, closete, cotinete stc. Mai diluat poate fi folosit ca orice alta substanta clorigena in spatii publice sau in locuinta.
Am scris aceste randuri ca poate si la firma de salubrizare respectiva va intelege cineva cum e cu borcanul si cum e cu caldarea, ca sa nu mai imprastie salariatii praf de var in ochii lumii. Intrucat dupa cum vedeti nu se dezinfecteaza pubelele ci se prafuieste asfaltul, va recomand sa va stergeti bine pe talpi la intrarea acasa dupa ce duceti gunoiul, daca vreti sa nu vi se decoloreze mochetele sau covoarele!