GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

joi, 29 septembrie 2011

Munca la români

Gardul de pe faleza.
Săptămâna trecută am comandat unei firme din Galaţi o poartă pentru curtea casei părinteşti. Ieri au venit şi în câteva ore au tăiat poarta veche, au montat-o pe cea nouă, au vopsit-o şi au acoperit-o cu policarbonat, să nu se uite ţiganii de la mama de pe stradă când punem murăturile şi au plecat. Trebuie să precizez că a fost o firmă particulară, ba chiar pot să-i dau şi numele, Prodomus, că merită chiar să-i fac publicitate. 
În contrast cu cei de mai sus, de mai bine de o săptămână pe faleza inferioară a Dunării de la Galaţi se lucrează la un gard care să separe de trecători locul de joacă al câinilor. Probabil dom' primar, sau poate tânarul vice, a găsit prin hârtiile de pe birou adresele mele însoţite de numeroase fotografii din diverse colţuri ale Europei, despre cum ar trebui să arate un parc pentru câini, mai bine zis o zona pentru câini dintr-un parc. Sau poate sau uitat pe "Pseudokinologicos". habar n-am.
Nu ştiu cine face lucrarea  poate SADP, sau poate ECOSAl, sau mai ştii s-o fi băgat şi Tancrad care are abonament la lucrările primăriei şi ale PSD în general, dar ştiu că se munceşte cu grija mare să nu se transpire: azi un par, mâine alt par, poimâine plasa ş.a.m.d. Nu mai spun că abia ridicat gardul este strâmb, probabil băieţii n-au avut şfoara la ei să traseze o linie dreaptă. Sau mai ştii poate primăria vrea să amplaseze nişte oglinzi solare şi de aia i-au dat un traseu de parabolă.
Gardul parabolic.
În fine, mai strâmb un pic, tot e bine că s-a facut, au fost puşi şi stâlpi pe care s-au montat coşuri de gunoi, e drept că sunt la 2 metri în afara ţarcului, dar important e ca s-au pus, că s-au bifat. Cine are bun simţ face cei 50 de metri ca să arunce punguţa cu kk la coş. De doua zile se vopsesc stâlpii, în verde ca să pară ecologici. După cum se lucrează cred că mai durează până la zilele Galaţiului, numa' bun să se taie si o panglică, ca doar la anu..... Băieţii din poza de mai jos asta aşteaptă (pe banii contribuabililor).
Aşteptăm şefu ca el ştie ce-i de facut!
Unul cu muncitul, patru cu privitul.
Tot pe banii contribuabililor aşteaptă şi băieţii de la ECOSAL care asfaltează (sau se fac ca asfaltează) gropile din I.C.Frimu. Unul cu lopata, restul cu indicaţiile. Când nu au asfalt devin culegători de nuci din copacii din cartier, probabil asta au în fişa postului. De adunat frunzele, crengile sau cojile de nuci nu le adună, pentru că ei sunt "asfaltatori" nu "măturători" şi s-ar înjosi. Ziua trece, leafa merge, noi cu drag "nuncim!"
La bătut nucii altora.
Acum când au ajuns mari constructori de borduri şi de sensuri giratorii ecosaliştii se apuca şi de cules fructe.
Noi suntem cu mâncatu' şi cu asfaltatu', alţii e cu măturatu'..