GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

marți, 3 mai 2011

În atenţia Gărzii de Mediu: Cei ce ne otrăvesc aerul.

Trec zilnic pe lângă un afişaj electronic multicolor amplasat de Agentia de Mediu în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, acolo unde cândva era o biserică pe care comuniştii au demolat-o numai ca era construită de legionari. Pe panoul cu luminiţe multicolore citesc zilnic cuvântul "excelent" ca fiind calificativul acordat pentru aerul din municipiu în diverse zone unde este analizata şi măsurată calitatea aerului.
N-avem praf, n-avem gaze de eşapament, nu ne parfumează Ecosal-ul si nu ne asfixiază SIDEX-ul. Respiram un aer excelent ca de Alpi, putem chiar să ne apucam să creştem vaci mov milkuite pe Faleza Dunării fiindcă tot nu s-a tăiat iarba. Şi oi în cimitire, în loc de câinii comunitari, care au plecat o dată cu ţiganii care faceau grătar, altfel nu-mi explic de ce sunt aşa de mulţi pe străzi. Şi cai în grădina publică, că doar am mai avut, inclusiv pe strada Brăilei, iar după Paştele Blajinilor urmează Paştele Cailor. Să vezi atunci ce aglomeraţie de turişti pe capul nostru de n-o sa mai avem unde-i caza şi-o să-i trimitem la "Maison de Retraite" de la Zătun şi Vlădeşti, sau poate la Nelu Borcea de la Pibunni să-i facă concurenţă neloială lui Ciumacenco senior. 
Un fel de "Galatzi Land of Choice", de-o să vină străinii cu sticle goale să le umple cu aer de Galatzi să le golească în burgurile lor obosite şi poluate.
Acu, ori Agenţia de Mediu ne minte ca pe vremea lui Dediu, care-i băgase primarului Niciolae cimitirele în spaţiile verzi, ori tabella respectiva s-a stricat de la ploile acide şi de la aerul poluat şi spune minciunele, ca premierul Boc la întâlnirile cu  domnul Jeffrey Franks de la FMI.
O plimare prin oraş al Agenţiei şi a Gărzii de Mediu ar face poate ordine într-un oraş unde şoferi iresponsabili din firme cu patroni iresponsabili vă otrăvesc zilnic copiii, părinţii şi bunicii cu gazele de eşapament. Înainte de a se bucura de efectele spectaculoase ale Zyclon B asupra uciderii în masă a evreilor, naziştii din lagarele de concentrare utilizau gaze de eşapament de la camioane, probabil cu motoare mai bune decât gunoiul pe care l-am fotografiat zilele astea pe Faleza Superioară.