GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

marți, 21 decembrie 2010

Târgul de Crăciun de la Palatul Schönbrunn

 Targ de Craciun la Palatul Schonbrunn

Palatul Schönbrunn (Schloss Schönbrunn, palatul "primăverii frumoase"), a fost timp de secole reşedinţa de vară a împăraţilor habsburgi. Construit în secolul XVII într-o zonă foarte pitorească de la marginea Vienei, castelul este înconjurat de multă verdeaţă, parcuri, lacuri artificiale (care nu mai au lebede, acestea fiind mâncate de confratii nostri in 1990) şi amenajări de arhitectură peisagistică complexe, printre cele mai frumoase din Europa. Aceste atribute împreună cu muzeele pe care le adăposteşte palatul, atrage în fiecare an la S.S. peste două milioane şi jumătate de turişti. Mulţi din ei vin să vadă celebrul târg de Crăciun care se desfăşoară aici între 20 noiembrie şi 26 decembrie în fiecare an.  
 Ca şi în celelalte târguri de acest gen din lumea germanică şi aici baza expozanţilor este asigurată de meşterii populari din toată Austria care prezintă la târg produse specifice sărbătorilor de iarnă: artizanat pentru bradul de Crăciun, decoraţiuni de iarnă pentru casă, birou, curte şi grădină, lumânări decorative, sticlărie decorativă, piese sculptate în lemn cu personaje biblice, reproduceri în miniatură a staulului în care s-a născut Hristos numite "Krippe" inclusiv cu personajele din legenda biblică (Iosif, Maria cu pruncul, păstori, vite, oi, magi, etc.) 

Ingerasi si personaje de Krippe.
realizate din materiale naturale, în special lemn, dar şi conuri de brad şi alte conifere, frunze uscate de copaci, trestie, papură, seminţe de arţar etc. Nu lipsesc produse tradiţionale austriece: gemuri şi dulceaţă de fructe de pădure, lichioruri, vinuri locale, brânzeturi, caşcaval, salamuri şi afumături, covrigi, mere coapte, prăjituri inclusiv celebrele ştrudel şi kremschnit, alviţă şi nuga, dar şi uleiuri din plante aromate, sau celebra untură de marmotă, un fel de panaceu universal mai ales în bolile reumatismale. Binenteles că se poate bea un vin fiert sau un ceai cald, sau punch 
Acadele, punch, vin fiert si zambete peste tot.
şi se pot mânca tot felul de cârnaţi (wurst) din tot felul de regiuni austriece. 
Colindatori in piata de Craciun