GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

vineri, 24 decembrie 2010

Târgul de Crăciun de la München

 Capitala Bavariei găzduieşte de Advent unul dintre cele mai vechi târguri de Crăciun din lumea germanică. Numărul mare de turişti veniţi în vacanţă în Alpi face că acest târg să fie printre cele mai vizitate din Europa. Bogăţia oraşului München asociată cu bunul gust şi cu păstrarea tradiţiilor, fac din piaţa de Crăciun un loc care nu trebuie ratat. Dacă aveţi norocul să nimeriţi în primele zile de decembrie, puteţi să fiţi speriaţi gratuit de "Krampus", personaje mitologice interpretate de tineri localnici costumaţi în demoni şi înarmaţi cu bice şi nuiele.
Krampus in actiune.
Aceste creaturi sunt cele care îl însoţesc pe Moş Nicolae în vizitele pe care acesta le face la copii. Dacă, copilul a fost cuminte primeşte de la Moş Nicolae un cadou, dacă a fost obraznic, rău, sau a supărat părinţii, va primi câteva nuiele peste fund de la Krampus. Pentru distracţia turiştilor şi a publicului Krampus vine pe furiş în spatele tău şi te sperie, iar pe domnişoarele tinere încearcă chiar să le sărute! Krampus-ii sunt vânaţi de turişti pentru a se fotografia cu ei, prezenta lor in târg este doar o data la câtiva ani şi doar 1-2 zile din perioada de Advent.
În rest târgul este ca toate celelalte târguri de Crăciun, unde oamenii vin şi se distrează şi cumpără pentru cei dragi cadouri, se întâlnesc cu prietenii şi cu colegii, mănâncă cârnaţi bavarezi şi beau vin fiert, chiar dacă sunt în patria berii. De o frumuseţe rară sunt vitrinele magazinelor din zonă decorate cu scene de Nativitate. Coada cea mai mare însă o puteţi vedea în vitrinele imense ale galeriei magazinului Steiff din centrul pie
ţei, unde sute de jucării de pluş sub formă de ursuleţi, iepuraşi, vulpiţe, căţeluşi, marmote, veveriţe etc., animate de motoraşe ascunse dibaci, execută diferite mişcări, ca şi cum ar fi vii: ursuleţii cântă, iepurii dansează, căţeii tăie lemne, în timp ce veveriţele împodobesc bradul de Crăciun. Sute de copii îşi lipesc nasul îngheţat de vitrinele magazinului şi pot fi cu greu convinşi să meargă mai departe. În mijlocul târgului puteţi vizita Muzeul Teddy bear, cu mii de ursuleţi din pluş şi alte jucării, sau puteţi dacă sunteţi amator puteţi să patinaţi pe un patinoar artificial.
Patinoar de gheata artificiala in apropierea pietei de Craciun.
O fotografie cu Krampus.

Ursuleti saxofonisti.

Nu lipseste vinul fiert