GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

marți, 1 iunie 2010

La plimbare pe bani publici


Care este asemanarea dintre cele doua imagini, prima publicata de mine cu aproape o luna de zile in urma? Prima infatiseaza lucratori de la firma de salubritate a Primariei Galati, Ecosal, la plimbare pe strada Brailei, care trec nepasatoare pe langa puful si gunoaiele de pe strada. Cea de-a doua este facuta zilele trecute pe faleza Dunarii si reprezinta gomoierii de la cealalta firma care salubrizeaza orasul RWE Ecological Service, care in aceiasi maniera survoleaza teritoriul pe care ar trebui sa-l mature. Ce au comun cele doua firme este pretul pentru prestatia efectuata colectivitatii, pe care de ani de zile cu nesimtire il stabilesc prin intelegeri oculte. De cate ori s-a ridicat problema licitarii acestor servicii primarul municipiului s-a opus din rasputeri, asa ca votam cu aceste doua firme de aproape 15 ani! Ca din imagine lipseste reprezentantul primariei, care ar trebui sa supravegheze munca acestei echipe si sa le valideze facturile, este alta poveste cu cantec. Ei matura, ei se supravegheaza, ei factureaza, ei incaseaza BANII NOSTRI DIN TAXE SI IMPOZITE LOCALE!
In urma cu ceva ani am vazut intr-un oras de la noi din tara (nu-i dau numele, sa nu se interpreteze c-as avea vreo simpatie politica fata de primar), un sistem care parea nemtesc prin precizia lui: fiecarui maturator i se atribuia o strada, pe care trebuia s-o mature in 8 ore de program. Cand termina o lua de la capat, pe celalalt trotuar si tot asa, avea n-avea ce matura trecea de 10-12 ori pe strada care arata luna in cele 8 ore de serviciu. Periodic la o ora-doua o masina de la primarie verifica strazile prin sondaj si unde vedea un bilet de tramvai sau o hartie, respectivul maturator era penalizat. Asa ca cel care matura isi facea serios treaba si statea si cu ochii in patru sa nu rateze vreun gunoi aruncat in spatele lui, pentru ca cineva il invatase valoarea muncii si respectul pentru banii pe care ii primea pe fluturas la sfarsit de luna.