GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

marți, 29 iunie 2010

Liga pentru Presedinte a intrat la apa


Stim cu totii ca nimic nu conteaza atunci cand este vorba de afacerile politicienilor locali, nici bunul simt, nici ingradirile impuse de diverse autorizatii, nici protestele presei, nici parerea cetatenilor. Asa s-a intamplat si cu explozia de carciumi de la "Valurile Dunarii", sau de la "zid" cum ar zice copiii mei. Un fost WC public de pe faleza transformat in club, o fosta nava rapida transformata in carciuma, o ghereta transformata in terasa, un acvariu transformat in restaurant, o hidosenie tranformata in vapor si mai multe pontoane transformate in restaurante, stau marturie celor spuse de mine. Anchetele oficialitatilor cum s-au construit, cum au ajuns spatiile la actualii patroni, cine le-a dat autorizatii de constructie si de functionare, fac parte toate din "Dosarele X'. Pe o faleza marginita de doua scari monumentale placate cu travertin, un carciumar si-a inchis terasa cu piatra de Dobrogea, iar altul cu rogojini si maldare de stuf. La cativa metri mai amonte, ditamai cladirea in forma de vapor e plina de termopane. Alaturi o carciuma facuta din scanduri si mai multe pontoane, care mai de care mai urate. Oare Comisia de urbanism a primariei care a dat avizele nu a avut niciun cuvant de spus despre pocitaniile de pe faleza?
In fotografia de mai sus vedeti cum carciuma cu firma "Liga pentru Presedinte, o speranta pentru romani", dupa ce si-a inchis terasa cu piatra si cu termopane, se extinde acum pe domeniul public cu un rand de mese. Din pacate pentru romani presedintele nu mai este o speranta pentru nimeni, in afara de "regii asfaltului" si popularitatea lui a intrat la apa, asa cum a intrat si carciuma din fotografie.