GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

luni, 31 mai 2010

Cu stangul in dreptul!


Presa galateana a sesizat ca mai multi directori de societati comerciale cu capital de stat, apartinand de Consiliul Local Galati, au descoperit o metoada ingenioasa de a pacali Ordonanta de plafonare a veniturilor data de guvernul Boc in 23.12.2008: s-au angajat unii pe altii! Astfel directorul PSD de la Apaterm, George Cubasa s-a angajat la Administratia Pietelor, ca si consultant pe probleme de cadastru, alaturi de colega sa de la PNL, Angela Ivan, directoare la Zona Libera Galati, care ofera aceleiasi institutii consultanta pe probleme de zona libera, ca si cum s-ar putea face vreo piata pe acolo...In contrapartida, conu Cubasa l-a angajat pe aceiasi suma pe directorul PSD al Administratiei pietelor ca expert si consultant la Apaterm. Adica din bugetul societatilor Consiliului Local banii trec in buzunarele directorilor si nu putini 3400 lei, sau 34 milioane vechi. Daca le tine le tine, sper de maine sa-mi gasesc si eu un amic care sa-mi dea inapoi 25% cat imi va lua guvernul Boc!
In alta ordine de idei, trasul cu stangul in dreptul nu este singura isprava a directorilor societatilor din Primaria Galati condusa de mototolul Dumitru Nicolae. Mai nou S.C. Apa Canal, regie a primariei isi face reclama pe tramvaiele si autobuzele S.C. Transurb S.A., care este tot o regie a primariei. Adica banii de la Apa Canal merg la Transurb. Nimic mai simplu, dar banii intre cele doua societati surori trec pe la o firma de publicitate fapt ce inseamna ca ne dam cu stangul in dreptul! Pe banii nostri. Dar sa nu ne facem iluzii ca suntem singurii: pe toate televiziunile, inclusiv cele ale mogulilor, doamna ministru Elena Udrea ne ofera (contra-cost), reclame despre REGIO, un program de finantare europeana, prin care ne invita sa aplicam noi si colectivitatile noastre la finantari pentru proiecte locale. Cat costa reclama, stie doar doamna ministru, in orice caz mai mult decat cea de pe tramvaiele lui tanti Genica Totolici.