GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

vineri, 30 noiembrie 2012

Primarul Marius Stan la Regensburg


Aflăm din presa locală că domnul primar Marius Stan a fost recent în Germania la Regensburg la ceva întâlnire a oraşelor dunărene. Poate a vizitat şi oraşul, deşi mă îndoiesc că dacă s-a plimbat prin cel mai frumos oraş din Germania şi a trecut si prin Christkindle Markt (Piaţa de Crăciun) ar mai fi aprobat ţigănia de pe faleză inventată de Durbaca şi continuată de Niciolae botezată "târgul mesteşugarilor" din aşa zisele "Zilele Galaţiului" o sărbătoare împuţită cu miros de bere, mici şi urină umană.
Mă gândesc că dac-ar fi văzut cel puţin un parc din cele 5-6, cât are orăşelul german şi ar fi admirat lebedele, raţele sălbatice şi gâştele care plutesc pe apele din parcuri, s-ar fi înroşit atât de tare de ruşine de i-ar fi crăpat obrazul. Ori poate acolo cum se vede din fotografii domnul primar Marius Stan poartă ochelari, iar aici la noi nu. Altfel ar fi văzut haitele de căini comunitari din oras şi de pe faleza, coşurile de gunoi lipsă, găurile din asfalt, becurile lipsă de pe stradă şi murdaria din oraş.
Mă întreb dacă o astfel de reuniune internatională s-ar ţine la Galaţi, domnul primar unde şi-ar duce oaspeţii? Pe faleză să-i latre câinii comunitari? La Gârboavele să-i muşte căpuşele? La Zătun să vadă banii europeni risipiţi pe un hogeac de politicieni locali? La Parcul Rizer unde copacii au fost înlocuiţi de stâlpi de oţel?
Una din cele 3-4 haite de câini comunitari de pe faleză.