GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

marți, 27 noiembrie 2012

Până când domnule primar?

Nebunie în parcarea Policlinicii judeţene Galaţi
Am mai scris şi altă dată despre nebunia din parcarea Policlinicii Judeţene, unde mafia taximetristilor face legea şi unde a parca devine o aventură riscantă pentru oricine. Deşi parcarea a fost mult redusă prin alegerea nefericită de a construi unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean în parcarea policlinicii, reducând astfel spaţiul de parcare cu 2/3 şi deşi numărul de taxiuri este limitat, în fiecare zi lăsată de Dumnezeu numărul de taximetre este cel putin dublu, blocând accesul spre spital şi împiedicând oamenii bolnavi, care nu se pot deplasa, să ajunga la policlinică. Şi toate acestea se petrec sub ochii binevoitori ai Poliţiei Comunitare, sau Locale cum îi mai spune acum, care vânează pe cei ce parchează pe stradă, sau pe unde apucă, că loc în parcarea spitalului nu găsesc.
Deşi se promite de 2-3 mandate că situaţia chioşcurilor din staţia de autobuz din Micro 19 şi a parcării respective va fi rezolvată odată cu sistematizarea  zonei, prin amenajarea maidanului cu gunoaie din curtea Spitalului Judeţean Galaţi, se vede treaba că persoane importante cu interese comerciale pun beţe în roate acestui proiect, dacă el a existat vreodată sau a fost o alta gogoriţă a lui Dumitru Niciolae.
În ce priveşte tupeul şoferilor de taximetre, care nu au frica de nimic şi se trag de şireturi cu Poliţia Comunitară, ba uneori în rarele apariţii (când are de adus vreun şofer beţiv la Medicina Legală) şi cu Poliţia Rutieră, nu poate fi decât o explicaţie: patronii din spatele acestor firme sunt oameni ataşaţi ca marca de scrisoare de politicienii locali care-i ţin în braţe. 
Poate noul primar (deja vechi de 6 luni) va lua o decizie şi în ce priveşte transportul în comun din Galaţi şi va scutura un pic mafia taximetrelor şi pe cea de maxi-taxi din Galaţi în spatele cărora se ascund oameni grei, ataşaţi de PSD-ul cu care Marius Stan a bătut palma în amalgamul numit USL.
Apropos, domnule Stan: în afară de borduri schimbate după modelul Durbacă şi borduri vopsite după modelul Videanu, mai ştiţi să faceţi şi altceva? Sau nu vă lasă "pretinii" cu care vă afişaţi fără jenă pe toate banerele electorale?
Bătălia pentru clienţi blocheaza intrarea în curtea spitalului
Pe de 3, pe de 5 ca la poker.
Cănd nu mai e loc in parcare blocam strada si punem avaria ca se poartă.