GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

marți, 18 octombrie 2011

Pe ce mai aruncă Consiliul Judeţean Galaţi banii contribuabililor.

Când spitalele mai au un pic şi decedează din lipsă cronică de finanţare, când lipsesc şi cele mai elementare lucruri cu care s-ar putea îngriji un bolnav, cum ar fi vata, tifonul, spirtul, cearşafurile, pijamalele, ca să nu mai vorbim de esenţialele medicamente, dezinfectante şi aparatură medicală, găsesc pe SEAP (Serviciul Electronic de Achiziţii Publice), depusă o documentaţie de atribuire în vederea unei licitaţii la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi.
Curios ca tot românul, deschid documentul să văd ce-or achiziţiona confraţii de la judeţean, poate vreun aparat de omorât acinetobacteri, sau vreun tomograf, că toata ziua se strica cel din spital şi trebuie să alerge lumea bolnavă pe la clinicile particulare şi săracii medici radiologi să muncească în atâtea locuri!
Mă gândeam că dacă tot s-a reamenajat prin micşorare policlinica, se va mări cumva parcarea încapă în ea nu numai taximetrişti şi maşinile doctorilor ci şi cele ale pacienţilor.
Din pacate Consiliul Judetean Galaţi sub bagheta domnului preşedinte Chebac dă banii pe prostii. E drept sunt prostii sonore, cu nume sonor: Modernizare acces personal/pacienti/vizitatori spital/parcare spital prin procedura cerere de oferte, finalizata cu incheiere de acord cadru.
Cu alte cuvinte refacem porţile spitalului şi cabinele portarilor, punem câte un acces cu cod de bare la bariere şi altul la radiologie şi la laborator (să nu se fure reactivii pe care nu-i au), cam de genul cum am eu la uşa de acces de la scara blocului şi băgam 1.003.099 Ron + TVA în buzunarul unei firme de partid. Pe care dacă vreţi v-o şi comunic acum înaintea licitaţiei. De fapt ca la noi la români, licitaţiile sunt cereri de ofertă. Nu cu ciocanelul, nu cu “un milion o dată, un milion de doua ori”, nu cu ciocanelul, ci cu telefonul, sau mai bine “fără telefon că ne ascultă ăştia şi suntem din opoziţie”.
De ce zic că ştiu câşţigătorul? Pentru că tot ce mişcă-n ţara asta râul, ramul, e asfaltat de Vega 93 sau de Tancrad, iar pe undeva prin caietul de sarcini la capitolul "Lucrări interioare" sunt trecute: Lucrari de drumuri, desfacere borduri existente, reparaţii covor asfaltic trotuar  etc. Adică au tot mers bolnavii pe borduri până le-au tocit de tot şi acum trebuiesc reparate. Dupa cum pare va începe şi la Galaţi o noua borduriadă-tancraniadă ca cea de la Braila din curtea Spitalului Judeţean care tocmai s-a terminat, iar familia Stăncic posesoarea unei averi de doar 20 miloane de euro şi aflată doar pe locul 11 în topul miliardarilor de Galaţi+Brăila= love, trebuie sa recupereze ceva poziţii cât mai este Dumitru Nicolae la primărie şi Eugen Chebac la Consiliu, adică puţin timp.
P.S. Totalitatea contractelor de achiziţii servicii şi produse ale Spitalului Judeţean Galaţi pe anul 2010 au însumat 14.971.764,26 Ron, bani care au inclus medicamente, mâncare, pază, service aparatură, reparaţii, materiale sanitare, detergenţi, dezinfectante, benzină, etc. Puteţi astfel aprecia cât costă o amenajare de acces. Sunt banii dumneavoastră, cei care vă cumpăraţi seringile de la farmacia de peste drum.