GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

joi, 13 octombrie 2011

Amenajare prin demolare?

M-am bucurat şi eu ca toţi gălăţenii când am auzit că parcul Rizer va fi refăcut din temelii. Scăpat cam jumulit după anii post-revoluţionari când locuitorii au tăiat din copaci să-şi facă foc în sobe (era să scriu corturi), promis când la Galmopan, când la Arcelor Mital, când la Universitate, parcul merita o reanimare şi o tratare simultană cu Grădina Publică printr-un pietonal care sa le unească. Din păcate interese de grandomanie ale episcopului Dunării de jos au fost mai importante decât "interesul general" ca să-l amintim pe Baranga, iar parcul va fi parţial desfiinţat pentru a se construi un Muzeu de Arte Vizuale, actualul amplasament fiind palat episcopal. Şi dacă şeful tuturor preoţilor din judeţ vrea să stea la aer curat lângă Gradină, pe mai multe hectare, trebuie să devastam parcul Rizer să facem construcţie noua pentru muzeu. Şi încă ce construcţie: 15.000 pătraţi din parc vor fi sacrificaţi pentru alei, parcare, construcţia propriuzisă.
Şi atunci întreb: dacă tot facem muzeu pe jumătate de parc de ce băgam 10 milioane de lei noi în buzunarul firmei Pallegrini pentru refacerea parcului dacă tot ştim c-o să-l facem praf? Probabil că vin alegerile de la anu' şi este nevoie mare de bani pentru partidele din Consiliul Local Galaţi.
Cert este că băieţii de la Pallegrini s-au apucat de treabă şi în dorinţa de a uşura munca celor care vor demola parcul au început amenajarea prin defrişare. Ştiu ei ce ştiu.
Refacem gardul să protejăm copacii!
Parcul Rizer jumulit.
Cu buldozerul în parc.