GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

luni, 17 octombrie 2011

Hai cu Lidl!

Amplasamentul viitorului Lidl.
De ani de zile trec pe drumul de centură pe lângă o ţiganie situată spre râpa care dă la Fileşti şi unde în epoca Durbacă-Nicolae a apărut un bidonville (din franţuzescul "bidons+ville", oraş din bidoane), sau un ghetou (din englezescul "ghetto", deşi mai corect ar fi "slum", iar mai aproape de realitaţile noastre mahala, din turcescul "mahalle" sau arabul "mahalla" (محلة).
 O aglomerare de cocioabe construite din chirpici şi PFL, cu acoperişuri din carton asfaltat împrejmuite de garduri de sârmă ghimpată şi plase furate de prin combinat, în care se cresc porci, păsări, dar se şi locuieşte de către o categorie de oameni sărmani şi fără niciun căpătâi care trăiesc din adunat gunoaie şi din furtul de fier vechi din zona industrială a oraşului.
Mare mi-a fost bucuria când am aflat că în locul ţigăniei se va construi un magazin Lidl în care scop primăria Galaţi a concesionat o parte din terenul din zonă pentru parcarea magazinului. Dar deşi lucrările trebuiau să înceapă în zona nu se vede nici-o mişcare, probabil reprezentanţii firmei mai umblă încă pe la uşile aleşilor locali, după niscavai aprobări, să nu uite cumva că sunt în Galaţi.