GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

vineri, 29 octombrie 2010

O intersectie periculoasa

Gropi si santuri.
De mai bine de un an intersectia dintre strazile Traian si Radu Negru este impracticabila din cauza gropilor cascate in carosabil si a santurilor sapate langa linia de tramvai. Zilnic sute de masini izgonite din traseul lor firesc de numeroasele lucrari din oras, care ne transforma viata intr-un calvar, incearca sa-si caute drum spre cartierele din nordul orasului,  pe strada Radu Negru, intrucat strada Basarabiei este extrem de aglomerata, iar strada Bucovinei este blocata de lucrarile de pe strada Traian. Asa ca vrei nu vrei, daca doresti sa ajungi in Micro 38-39-40, trebuie sa apuci fie pe langa tunel si sa ocolesti prin Bariera, fie sa suporti nesimtirea autoritatilor locale si sa incerci scene din Raliul Paris- Dakar la tine in oras. Cum se pare ca in zona nu sta nici vreun consilier local, nici macar vreun grangur de la primarie, strada va mai sta inca cativa ani buni desfundata, spre bucuria micilor meseriasi din apropiere care se ocupa cu vulcanizarea. Pentru toate lucrurile exista o limita a rabdarii, dar atunci cand lipsa elementara de organizare si cea de bun simt a celor din primarie se revarsa asupra vietii noastre cotidiene si asa afectata de criza si curbe de sacrificii efectuate de un guvern incapabil, este prea mult!
In timpul asta firmele primariei ADP, Ecosal & co. planteaza la "Intersectia fara rost" arbusti Topiari de zeci de milioane si construiesc rock-garden din granit si bazalt, cheltuind banul public, dupa cum sunt interesele administratiei locale si nu cele ale catateanului, care ar dori sa aiba pe unde merge in Orasul Rosu.
In dreapta strazii sunt sinele dezvelite, in stanga gropile ating 15-20 cm.