GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

luni, 11 octombrie 2010

Nesimtitul de la volan si Curtea Constitutionala

B-32-RUT
B-32-RUT
Desi are loc unde sa-si parcheze autobuzul pentru a lua calatorii pe ruta Smardan-Pechea etc., soferul din imagine prefera sa blocheze singura banda ramasa libera, silindu-te astfel sa treci peste linia de tramvai. Scena se repeta zilnic in diferite ipostaze in toate strazile din Galati: fiecare opreste acolo unde are chef sau treaba, ignorand nu numai legea circulatiei ci si legea bunul simt.
Dar de ce se intampla asa? Pentru ca nu exista autoritate, statul roman putred de corupt, mai are putin si se prabuseste din cauza ignorarii legilor incepand cu cea fundamantala: CONSTITUTIA! Recenta decizie a Curtii Constitutionale privind constitutionalitatea Legii pensiilor, ne arata ca in Romania sunt doua constitutii: una a puterii, alta a opozitiei. Cum este posibil ca judecatorii acestei institutii, care ar trebui sa fie "cainele de paza al Constitutiei", sa poata da astfel de decizii? 5 la 4 pentru constitutionalitatea legii a fost rezultatul votului din interiorul Curtii, iar rezultatul ne arata clar ca jumatate din membrii onorabilei institutii sunt fie manipulati de clasa politica, fie incapabili sa discearna din Legea Suprema elementele necesare cantarii legalitatii unui act legislativ parlamentar. Nu stiu care parte este plina sau care este goala in acest pahar de constitutionalitate, dar stiu ca am ajuns sa ne facem ca functionam ca stat si sa ne jucam de-a democratia, pentru ca altfel nu se poate numi acesta parodie de societate in care traim. Oare ce-or fi gandind despre colegii lor din CCR, Parintii Fondatori ai Constitutiei Americane de acolo din ceruri?
9 scaune pentru Constitutia Romaniei.