GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

miercuri, 18 aprilie 2012

Focare de infecţie cu aprobare de la Primărie.

Preparate de carne ţinute la 22 de grade!
Nu ştiu cine a inventat târgurile astea aşa zis cu "produse traditionale", în care indivizi, aparent mici întreprinzatori, vând fără a ţine cont de norme elementare de igienă diverse produse chipurile preparate "natural". Nu ştiu cine le-a inventat, dar ştiu cine ar trebui să le controleze şi mai ales să le închidă! Citez din Legea 215/2001 a administratiei publice locale modificata de legea 286/2006:
Art. 68.
(1) Primarul indeplineste urmatoarele atributii principale: ....
m) controleaza igiena si salubritatea localurilor publice si produselor alimentare puse in vanzare pentru populatie, cu sprijinul serviciilor de specialitate; 
Aşadar întreaga responsabilitate revine administraţiei locale, în speţă primarului care nu ar trebui să permită astfel de negustoreli cu sănătatea gălăţenilor, mai ales în sezonul cald, în plin soare, praf şi sub asediul muştelor. Nu mai vorbim de latura de protecţie a consumatorului care nu este informat corect, ba chiar minţit. Toţi aceşti producători afirmă că vând produse naturale, fără conservanţi şi fără E-uri, de parcă ar avea în fiecare săptămână porci de tăiat, sau oi de muls. Nu mai vorbesc de faptul că toţi afirmă că vând produse tradiţionale româneşti, inclusiv cei care vând kurtoskolacs.
Muşte, praf, căldură şi nepasare a autorităţilor.