GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

miercuri, 18 aprilie 2012

Dispariţia unui viceprimar şi apariţia unui candidat

Înainte de Paşte, Ciumacenco pe toate gardurile...
Ştiam de mult că PSD din Galaţi este un partid care nu poate să-şi ţină nici măcar promisiunile făcute propriilor alegători fideli ai trandafirului, darămite cele făcute partenerilor politici. Ce face acum domnul viceprimar Ciumacenco, care după ce a supt ani buni la ţâţă partidului social democrat, se dă acum de ceasul morţii să continue cursa pentru Primăria Galaţi ca şi independent, mi se pare atât de jalnic şi de josnic încât nu pot decât să spun: la aşa partid aşa oameni!
Acum să nu cumva să creadă cineva că-mi critic confratele pentru c-aş avea ceva reminiscenţe de pe vremea când băteam dealurile patriei ca un prost, ca să intre alde Păcuraru, Dobre sau Crin Antonescu în parlament. Nu, nu cred că Marius Stan ar fi un primar mai bun ca Nicuşor Ciumacenco, aşa cum nu cred nici că Ciumacenco care-a stat ani de zile în umbra Marelui Niciolae ar fi un primar bun. Nu poţi fi un primar bun când ai avut un dascăl prost. Nu poţi fi un primar bun când din prima nu-ţi respecţi cuvântul dat partenerilor şi afirmaţiile făcute publice. Nu poti fi un primar bun când singurul scop pentru care candidezi este acela de a-ţi mai lua un BMW, sau a mai construi vreo vilă, cu alte cuvinte de a perpetua veşnica corupţie din Primăria Galaţi. Nu poţi fi un primar bun care să demoleze construcţiile ilegale cănd propriul tău cabinet de stomatologie este construit ilegal, pe fosta zonă verde a cartierului Ţiglina, fără aviz sanitar de amplasare şi făra acordul vecinilor. Dar cu complicitatea Auricai Luchiniuc, a primarului Durbacă şi cu sprijinul nemijlocit al tăticului, că doar tu erai student pe vremea când ţi s-a construit buildingul. Nu poţi fi un primar bun când îţi faci sediu de campanie într-un spaţiu pe care alţii dau mii de euro pe lună chirie. Să nu-mi zici că din salariul de viceprimar că te trimit la plimbare...Nu poţi fi primar bun când te complaci în a face reclamă cabinetului tău stomatologic, de fapt ţie însuţi ca politician, printr-o asociere cu a firmă a Consiliului Local şi pui la dispoziţie fraierilor biciclete Ciumacenco, aşa că eşti tu inimă largă..
Oricum Nicule dragă, ai dovedit că meriţi să faci parte din familia politicienilor de vază ai oraşului, gen Saghian, Brânzan, Mândru, Nicolae, Nica, cu care semeni din ce în ce mai mult: ai tot mai mult tupeu şi tot mai puţin obraz.
Fără cuvinte...