GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

miercuri, 23 noiembrie 2011

Bacanalele Galaţiului?

De mai bine de o lună edilii se pregătesc de odioasele "Sărbători ale Galaţiului", care se ţin de Sfântul Andrei şi care par mai mult a bacanale decât a sărbatoare religioasă. 
Din nefericire aceste aşa zise "sărbători" cu mici şi bere în plin post al Naşterii Domnului, cu concerte zgomotoase, mulţimi dezordonate, focuri de artificii ( sărbătorim crucificarea Sf. Apostol Andrei???) se fac din bani publici, adica ai mei, ai tăi, ai lui, ai noştri etc. 
Să vedem un exemplu. SPADP a scos tot gazonul de pe rondurile falezei superioare şi a plantat crizanteme şi gazon nou. Zeci de lucrători au muncit zilnic timp de 6 săptamâni, (fără să se omoare cu munca, că doar sunt salariaţi la stat) pentru ca peste două săptămâni gazonul nou semănat să poată fi călcat în picioare de beţivanii adunaţi pe la corturile şi dughenele ţigăneşti, unde se vinde tradiţionalul produs gălăţean "Kurtos colacs" şi renumita bere galăteană "Ciuc", înca două şi mă duc. Pentru ce a cheltuit municipalitatea bani pe crizanteme? Să-şi poată deşarta beţivii pe ele vezica plina de bere la sărbătorile mahmurelii? 
Mai nou de câteva zile se înlocuiesc bordurile şi şoseaua de pe faleza superioară se asfaltează. Nu era cazul, trec zilnic pe acolo si cu excepţia unor zone de intervenţie ISPA carosabilul era foarte bun. Şi bordurile la fel. În prima zi de lucru cel care spărgea bordurile mai jos de "Pescaru" le alegea numai pe cele sparte sau cu defect, dar dupa o muştruluiala serioasă de la un şef s-a apucat şi le-a scos pe toate. Probabil lucrările se fac din banii pe care Primaria Galaţi i-a împrumutat de la banci, cu alte cuvinte primarul "invizibil" ne va lăsa dupa ce va fi alungat din primărie şi o datorie serioasă pe care s-o plătim tot noi.