GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

joi, 8 iulie 2010

Pe aici nu se trece! (daca n-ai maceta!)


Oricat ar parea de ciudat in acesta imagine am fotografiat un trotuar din Galati si nu o poteca din jungla Amazonului, unde n-am ajuns (inca), dar va promit ca daca reducerile de salariu si cresterile de taxe se vor tine tot asa, plec ori in Congo ori in Ecuador sa va trimit poze.
Acum cand faleza inferioara este inundata, tot centrul de greutate al plimbaretilor s-a mutat pe faleza superioara, numita Bulevard al Marii Uniri. Ca orice strada normala si acest bulevard are doua trotuare, dar pe o distanta considerabila unul din ele nu poate fi folosit. Mai sus de "Elice" pe partea dreapta nu poti trece nici de tufele care blocheaza trotuarul, nici de WC ecologice (de ce s-o fi chemand asa?), mai bine zis de mirosul care se degaja din ele.


La "scari" alta tufa netunsa te zgaraie pe fata, iar in fata la restaurantul "Pescarul"  trotuarul dispare de tot pentru a face loc la cateva locuri de parcare.


Trotuarul dispare apoi definitiv "La pastila", unde nu exista nici o trecere de pietoni nici la intersectia cu strada Cazarmii, nici la cea cu strada Regimentul 11 Siret. Daca vrei sa continui traseul pe bulevard trebuie sa ocolesti ca pedestru cel putin 400 metri, prin parc si apoi pe la ITM.
Nu stam mai bine nici mai jos de "Elice", atat in dreptul Curtii de conturi, cat si la Hotel Vega trotuarul dispare ca in "Dosarele X".
Nu va sfatuiesc sa va aventurati fara maceta nici mai jos spre port din cauza tufelor care au crescut arborescent pentru a sfida neglijenta autoritatilor locale.