GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

joi, 15 iulie 2010

Bani europeni intrati la apa

 
Recentele inundatii au scos la iveala lipsa de oportunitate a unor investitii facute din bani publici, atat din bugetul local cat si din surse europene, care la urma urmei sunt tot bani publici. Sa luam exemplul "Centrului turistic si de agrement pentru tinerii din Euroregiunea Dunarea de jos Galati, C.E.T.A.T.E. construit prin finantare externa in cadrul programului de vecinatate Romania Republica-Moldova cu finantare Phare CBC 2005: "Tourist and Leisure Centre for Youth  in “Lower Danube” Euroregion Galati - CETATE,beneficiar “CASA NOASTRA- GALATI” ASSOCIATIO, valoarea grantului 550,732.00 Euro. Iata cum aratau zilele acestea amenajarile din complexul turistic de o jumatate de milion de euro, lasate la bunul plac al naturii si acoperite de apele Siretului si al Dunarii. Inutil sa va mai spun ca in acest Centru situat in spatele hipermarketului Real n-am vazut niciodata "tineri de 18-26 ani aflati in situatie de izolare sociala" cum scrie pe site-ul fundatiei, cazati in cladirea eleganta, ci doar autovehicule care mai de care mai luxoase. Pentru acces primaria Galati a construit un drum asfaltat si mai multe scari care duc spre cartierele de pe platforma superioara a orasului.
Ca sa obtina o astfel de finantare din fonduri europene de preaderare, asociatia respectiva trebuia sa participe si ea cu partea ei de finantare si a facut-o printr-o "inginerie". Asociatia a solicitat, printr-o adresa, acordarea in folosinta gratuita a 1,25 ha in zona de varsare a raului Siret in Dunare asa numita "plaja Vacanta", dupa numele restaurantului care functiona acolo. La o zi dupa acesta solicitare, fundatia primeste raportul favorabil de avizare de la directiile primariei Galati si de la comisiile de specialitate ale Consiliului Local, iar printr-o sedinta "de indata", i se acorda atribuirea terenului in folosinta gratuita, "pe toata durata existentei constructiilor", care la acea data nu existau. Desi firma care detinea restaurantul face mai multe interventii la prefectura si in justitie, restaurantul este demolat, iar in locul lui se inalta Centrul Fundatiei Casa Noastra si sunt amenajate mai multe terenuri de sport acum inundate. De la construire si pana acum centrul a fost pazit de gardieni publici zi si noapte.
Ca cetateni ai municipiului Galati care v-ati adresat cu diverse ocazii administratiei publice locale, cati dintre voi puteti recunoaste o asemenea viteza in rezolvarea unor probleme administrative si de patrimoniu? (Macar ca la data atribuirii terenului Consiliul Local Galati nu avea in proprietate terenul respectiv, actul de intrare in posesie fiin eliberat doua luni mai tarziu, dar ce conteaza cand este vorba de "baietii destepti" din primaria Galati?)/
Am scris din greseala "baieti" in loc de "fete" si o sa vedeti cine sta in spatele acestei Cosa Nostra.