GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

vineri, 16 iulie 2010

Casa Noastra sau Cosa nostra?


Cat de importanta este aceasta fundatie si cine o tine in brate aflam din Raportul primarului Dumitru Nicolae catre cetateni din 2007; limbajul de lemn ii apartine domnului primar:
ASOCIAŢIA CASA NOASTRĂ
"Scopul înfiinţării asociaţiei îl constituie dezvoltarea socială comunitară, prevenirea, diminuarea sau înlăturarea consecinţelor unor evenimente care prezintă riscuri sociale asupra condiţiilor de viaţă ale populaţiei vulnerabile. Ea derivă din dorinţa membrilor fondatori de a extinde sentimentul de apartenenţa şi solidaritate umană în afara graniţelor familiilor, la întreaga societate -colectivitate umană, care să poată fi privită în viitor ca o mare familie umană. Asociaţia "Casa Noastră", prin CASA DE FETE "SF. MĂRIA", oferă servicii rezidenţiale şi consiliere psiho-socială unui număr de 22 de tinere provenite din familii cu şanse reduse de integrare. Prin proiectul Casa "Sf. Măria" s-a avut în vedere implementarea unei metode de intervenţie socială bazată pe servicii de prevenire şi anume prevenirea situaţiilor de risc social prin dezvoltarea de servicii sociale şi oportunităţi de sprijin pentru o mai bună integrare socială şi profesională a tinerelor aflate în dificultate. Proiectul se adresează tinerelor cu vârsta cuprinsă între 16-25 de ani, cu probleme sociale, cu rezultate bune la învăţătură, care nu-şi pot continua studiile liceale/ universitare.
Servicii acordate:
- servicii de tip rezidenţial;
- consiliere socială (pentru îndrumarea tinerelor către serviciile de competenţă specializate, pentru rezolvarea problemelor care survin în relaţia acestora cu societatea, respectiv, depunerea dosarelor de continuare a studiilor, a dosarelor de angajare, sprijin în obţinerea unor burse sociale, ajutoare de urgenţă, sprijin la obţinerea dosarului de ajutor social, dar cu orientare spre eliminarea dependenţei de serviciile sociale);
- consiliere psihologică (pentru depăşirea situaţiilor de criză, adaptarea la noile condiţii de viaţă, redobândirea încrederii în forţele proprii, eliminarea tendinţelor de izolare socială, stabilirea şi însuşirea metodelor de apărare împotriva violentei în familie);
- servicii de educaţie şi îndrumare pentru reintegrare profesională (servicii de consiliere şi îndrumare profesională);
- consiliere juridică (conştientizarea beneficiilor asupra drepturilor şi obligaţiilor legale, şanselor egale de reuşită, opinie şi afirmare). Un aspect deosebit este efortul întreprins de către beneficiarele proiectului Casa „Sf. Măria", pentru realizarea unor activităţi de binefacere. Aceste acţiuni le-au oferit posibilitatea tinerelor beneficiare nu doar să dobândească mai multă încredere în forţele proprii, ci şi să contribuie în mod concret la implementarea valorilor promovate de asociaţie, împreună cu personalul de specialitate, beneficiarele Casei „Sf. Măria" au demonstrat ca puterea voinţei poate ajuta la rezolvarea problemelor comunităţii. Proiectul Casa „Sf. Măria" arată ca iniţiativa, implicarea, responsabilitatea si empatia sunt doar câteva din valorile care trebuie promovate in sistemul social. Planificarea activităţilor, modul de desfăşurare, entuziasmul angajaţilor şi voluntarilor asociaţiei, participarea beneficiarelor, implicarea comunitară mare, creativitatea, rezultatele deosebit de bune, arată că lucrul cel mai important este să dăruieşti şi nu ceea ce dăruieşti.
"
De altfel aceasta fundatie figureaza la capitolul Protectie sociala din Rapoartele de primar 2004-2005, 2005-2006, 2006-2007.  Cati bani din bugetul local s-au scurs in acesti ani catre fundatia preferata a primarului Dumitru Nicolae?