GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

marți, 2 februarie 2010

Un gard criminal!

Ca in orasul nostru construieste cine vrea si cum vrea stiam de mult. Stau marturie chioscurile de tabla din vremea lui Durbaca, bancile si magazinele fara parcare de pe strada Brailei, crasmele crescute intre blocurile A din Tiglina I, de pe vremea lui Dumitru Niciolae. Sau pietele fara parcare din vremea comunismului.
Ce nu stiam, este faptul ca cei care dau un aviz pentru o constructie sau o amenajare, sau cei care controleaza cum se executa acestea, ignora siguranta noastra a celor care trecem pe strada si ne pun viata in pericol. Toti am vazut constructiile ridicate pe trotuar pe care trebuie sa le ocolim, dar cred ca nu toti ati vazut ultima lucrare care ar fi o prostie daca nu ar fi PERICULOASA!
Pe strada Brailei, vis-a-vis de Spitalul Judetean, in complexul comercial numit popular "Bandajatu", un patron a vrut sa-si protejeze vitrina magazinului de mobila cu un gard metalic. Vazut de aproape gardul este criminal! La o inaltime de sub 1m, tepuse ascutite de fier beton stau gata sa aplice suplicii draculiene celor care fara de voie aluneca pe gheata sau pur si simplu lesina de preturile din magazin. Gardul e construit anul trecut dupa ce stabilimentul cu pricina a fost refacut consecutiv unui incendiu care l-a devastat.