GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

luni, 22 februarie 2010

MIZERIA URBANA

 
Anul 2010, GALATI Romania, Uniunea Europeana
In timp ce serviciul de salubritate al primariei Galati construieste sensuri giratorii, parcari si repara drumurile astupandu-le gropile cu zgura, muntii de gunoaie de la blocurile din cartier cresc ca voinicii din poveste, ca n-are cine sa ridice gunoaiele. Situatia este mai grava la sfarsit de saptamana, fiindca colectarea gunoiului nu se face in zilele de sambata si duminica, iar de sarbatori devine chiar insuportabila, deversarea gunoiului din containerele pline umple trotuarele si partea carosabila a strazii.
In 1990 insoteam un grup de cetateni straini intr-o plimbare in oras si ma straduiam sa le vorbesc despre Dinogetia, geto-daci, porto-franco & co., iar ei filmau gramezile de gunoi si ma intrebau cine este de vina ca nu se ridica gunoiul de pe strada. Am dat atunci un raspuns care e valabil si astazi, numai ca atunci dadeam vina pe Ceausescu si pe comunism, acum ACUZ IMPOTENTA ADMINISTRATIE PUBLICE LOCALE!
Daca din patriotism local credeti ca asa ceva este comun si altor orase din Romania va inselati! Fara sa fiu un admirator al primarului de Piatra Neamt va comunic ca in acel oras instalarea containerelor ecologice a fost facuta de ani buni si fiecare bloc are pubelele sale colorate pentru reciclarea deseurilor. La noi ar trebui reciclati politicienii, dar nu prin excursii costisitoare in vestul Europei ci la groapa de gunoi a orasului.
Admirati aceste containere elegante fara capac si care n-au fost spalate si dezinfectate niciodata in viata lor, care numara mai multi ani decat au copiii nostri. Sunt dintr-o tara membra a Uniunii Europene!!