GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

vineri, 19 februarie 2010

ECOSAL

Azi pe strada Tecuci, fosta 1 Mai, Ziua Muncii, se muncea. Dintr-un tractor cu numarul Gl-38-PMG se descarca zgura, care apoi se cara cu roaba, pentru a se astupa gropile din asfalt, care au ajuns deja in zona respectiva la dimensiuni impresionante. Ca firma care a asfaltat strada Tecuci, este cea care a si devastata-o prin santierul de constructii pentru zona rezidentiala din curtea fostei fabrici de mobila, este alta poveste.
Ce este de actualitate este implicarea in acesta carpire de strazi a firmei Ecosal, fosta regie de salubritate a primariei, trecuta apoi ca si societate comerciala pe actiuni si din nou transformata in serviciu public al primariei pentru a se putea incadra in programul de finantare europeana pentru groapa ecologica.Cum stie toata lumea acesta regie-societate-serviciu este de ani de zile tinut(a) in brate de primarul Niciolae. Semnalele din presa independenta despre imense invarteli care s-au facut acolo de ordinul milioanelor de euro au ramas fara urmari, ca la noi in orasul nostru murdaria se vara sub pres (rosu). Toti cetatenii orasului cotizeaza la primarie in fiecare an TAXA DE HABITAT, un bir din care primaria se infrupta de ani buni si cu care se finanteaza Ecosalul, cuibusor de nebunii. Vine sa-ti duca gunoiul sau nu vine, motorina se  consuma sau nu, dar se vinde de soferi pe drumul de centura, se matura sau nu strazile, banii merg, firma prospera, la fel si directorii ei.
Ce este mai palpitant in privinta Ecosal e faptul ca in loc sa se ocupe de gunoaie, de reciclarea deseurilor,de maturatul strazilor, si alte lucruri pe care nu le face ca lumea in targul nostro rozaliu, a devenit cea mai tare firma de constructii si amenajari din oras, fianatata bineinteles tot de primarie. Ultimele sensuri giratorii de la iesirea din oras spre Braila, sau spre Tecuci, ca si cel de la Trecere bac, precum si amenajarea trecerilor de pietoni cu rampe pentru persoanele cu handicap motor, sau amenajarea parcarilor de pe Siderurgistilor, au fost executate de aceasta firma prin incredintare directa, adica cat zice Ionescu ca face, atata i se da de catre primar, ca doar nu da de la el, da de la prostii care cotizeaza pentru ranza lor mare!
Pai daca primaria avea nevoie de o firma sa-i construiasca parcari, amenajari si alte constructii edilitare de ce a falimentat Constructii si Reparatii, societatea din subordinea ei care era specializata pe astfel de lucrari? Ani de zile firma respectiva fosta RACRAL n-a incaput sa puna o bordura in oras, ca primarul ii trimitea la licitatii, unde luau lucrarea baietii destepti...Mai multe aventuri cu Ecosal in episoadele urmatoare, ca sa intelegem de ce n-avem piata de gros la Galati si de ce nu se poate extinde Cimitirul Eternitatea.