GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

miercuri, 17 februarie 2010

Drumurile noastre toate...

Dupa lectia de iarna pe care ne-a dat-o natura in ultimul timp, au inceput sa apara de sub presul murdar al administratiei locale, gunoaiele lucrarilor facute de mantuiala, pe bani publici si cu complicitatea institutiilor puse sa vegheze asupra utilizarii lui. Tot orasul este parca bombardat, toate strazuile sunt pline de cratere de parca am fi pe Luna, un adevarat dezastru pentru autovehicule si pentru pietoni. Asta ne arata ce materiale pun in covorul de asfalt constructorii nostri locali, ca avem si noi Casunenii nostri si Cocosii nostri, oameni care s-au imbogatit pe seama coruptiei administratie publice locale, abonati perpetuu la supt din biberonul bugetului local.
Cum a dat zapada si gerul cum s-au facut praf toate strazile din oras, care mai ramasesera cat de cat bune de folosit si nu fusesera facute praf de catre programul ISPA. Lamele plugurilor firmelor de (de)zapezire au ras de peste tot unde au fost insamantate in asfalt, pionezele uriase pentru redus viteza masiniloe si in locul lor au ramas gropi si cate un surub numai bun de facut praf un cauciuc. Dezastrul este mai mare pe strazile unde asta toamna tarziu, peste rahatul creeat de santierele ISPA s-a trantit rapid un asfalt care a durat o luna. Cel mai evident este in Bariera Traian, unde daca nu faci echilibristica intre roti, devii subit clientul firmelor de cauciucuri resapate si second-hand din zona care au prosperat de cand e primar Dumitru Niciolae.