GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

luni, 27 septembrie 2010

Sa nu ne batem joc de biciclisti si de banul public!


Recent inaugurata strada Basarabiei a capatat zilele astea marcaje noi: piste de biciclisti. O initiativa laudabila, care promoveaza ecologia si miscarea in aer liber, (avand in vedere ca Cimitirul Eternitatea aflat in apropiere a fost inclus in zonele verzi ale Galatiului inca de pe vremea primarului Durbaca). Totul ar fi frumos, daca nu s-ar face ca la noi: pe de-a-ndoaselea si cu jumatati de masura!
Se detaliem: pista incepe din strada Cosbuc, unde trebuie sa iei bicicleta in brate ca sa urci pe trotuarul inalt de 20 cm si tine paralel cu strada, pana cand se sfarseste brusc la o cladire, in dosul careia obisnuiesc sa se piteasca politaii de la rutiera cu radarul, ca deh, daca avem o strada mai buna pe care putem merge "de ce sa nu stam si noi cu radarul la vanatoare?" Biciclistii au ocazia in timp ce pedaleaza sa arunce o privire peste gardul cimitirului la frumoasele monumente funerare si la manifestarile populare legate de cultul mortilor la romani: cate o pomana, sau cate un parastas, o ingropare cu muzica si sobor de preoti, sau o tamaiere la mormintele celor raposati. (Tot e mai bine, ca pedalezi si treci, decat sa stai toata viata in blocurile cu vedere panoramica la cimitir din apropiere, unde un apartament date spre 150 mii de euro).
De la trecerea de pietoni trebuie sa inhati iar bicicleta de coarne si sa traversezi , strada Basarabiei nu mai are trotuar pe dreapta cum mergi spre combinat, asa ca si pista de biciclete se muta pe vizavi, unde din nefericire exista o bucatica de trotuar, asa ca daca vin doi biciclisti, unul trebuie sa se coboare in strada ca doi nu incap. La urmatoarea strada alta bordura de coborat si tot asa pana-n Piata Energiei.