GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

miercuri, 29 septembrie 2010

Metroul din Galati

Statia de metrou "Potcoava de Aur"
Daca tot a fost intors tot orasul cu fundul in sus din cauza gropilor sapate pentru ISPA, primaria municipiului Galati trebuia sa profite si sa construiasca un metrou. Cum marea majoritate a orasului este situata pe platforma dintre Dunare, Siret si Prut, un metrou ar fi rezolvat problema circulatiei si cea a transportului public din oras, dominat de maxi-taxi si de autobuzele lesinate ale Transurb. Sapa dom' primar un tunel de la gara pe sub catedrala si sub cimitir si iesea direct in Filesti si de acolo la Sidex, cu o ramura spre Real si alta spre Metro si aveam si noi metroul nostru. Oameni apropiati primariei sustin ca de fapt se face metrou, dar se tine ascuns acest fapt pana la viitoarele alegeri, sa avem si noi o bucurie daca candideaza R.R.-Alesul.
In perioada cand s-a construit metroul din Bucuresti n-a fost atata bulibaseala ca cea din aceste zile. Aveti aici o lista cu strazi care sunt in lucru in Galati, daca cumva nu stati pe una din ele.