GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

luni, 1 aprilie 2013

Parcare pentru bolnavi nu pentru taximetre!

În fiecare zi, în parcarea de la Spitalul Judeţean Galaţi este o dezordine de nedescris. De la construirea Unităţii de Primire Urgenţe, taman în mijlocul parcării Policlinicii judeţene, nu mai ai unde să parchezi încă de la primele ore ale dimineţii. Mai bine de jumătate din suprafaţa parcării este ocupată de taximetre, aproape în numar dublu decât sunt aprobate de primărie şi afişat printr-o tablă atârnată de unul din stâlpii din parcare. Restul de 7-8 locuri rămase sunt împărţite cu chiu cu vai de salariaţii policlinicii, de firmele furnizoare de servicii pentru unitatea sanitară, sau de reprezentanţii medicali. Pentru bolnavi se poate face cu mare greutate şi prin manevre riscante, câte un loc, ocolind taxiurile, ambulantele şi restul maşinilor, claxonând, înjurând şi enervându-te pe tine şi pe alţii.
Oare nu pricepe nimeni că spitalul are peste 1200 de paturi, la care familiile şi prietenii trebuie să vină în vizită nu doar de dragul celor bolnavi, ci să le şi aducă strictul necesar, începând cu medicamentele şi terminând cu mâncarea?
Oare nimeni din administraţia locală actuală, nu realizează că dacă alţii din administraţia trecută au fost tâmpiţi şi au aprobat amplasarea în zonă a Unităţii de Primire, (cum au aprobat şi amplasarea băncilor fără parcări, cum au aprobat şi închirierea parcării de la Trecere Bac, etc.), situaţia nu mai poate persista şi trebuie de urgenţă rezolvată?
Oare interesele celor care deţin firme de taximetre în oraş sunt mai mari decât interesele miilor de bolnavi şi de aparţinători care se prezinta la Spitalul Judeţean?
Oare interesele proprietarilor de chioşcuri sunt mai presus de nevoia imperioasă de a termina cu viermuiala din staţia bus a Spitalului Judeţean?
Faceţi un efort de imaginaţie şi gândiţi-vă cum arată la ora când pleacă elevii la şcoală dimineaţa, zona în cauză: coloane de autobuze oprite în staţie blochează o bandă pe sens, zeci de microbuze se insinuează în trafic oprind care pe unde apucă, o coada până la Neacşu de maşini care nu pot progresa pe o singură bandă, colcăiala taxiurilor din parcare. Adăugaţi la asta 2-3 ambulanţe care vin la UPU, maşinile care au treabă la administraţia spitalului, sau la medicina legală, cele ale medicilor din policlinică, sau din dispensarele de medicină de familie si veţi avea în faţă imaginea unui balamuc, tolerat de poliţia rutieră, asumat de poliţia comunitară şi ignorat de autorităţile locale în frunte cu primarul. Probabil, ca şi fostul edil al oraşului foloseşte intrarea principală când are treabă la spital. Cu grija însă să nu calce cumva vreunul din câinii spitalului, protejaţii preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi.
Aşa ne trebuie, administrăm oraşul cu un fotbalist şi judeţul cu un anestezist, lucru care se vede si se simte pe zi ce trece.
Oraşul în care nu se întâmplă nimic nici după 2 ani.