GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

luni, 15 aprilie 2013

Furturi şi grădiniţe (periculoase).

Furturi de capace de canalizare în faţa Gradiniţei nr. 10, "Tom si Jerry" din Galaţi.
Că se fură în Galaţi ştim de mult, probabil atât de demult că nici nu mai băgăm de seamă, asaltaţi de problemele zilnice ale existenţei. Ni s-a furat revoluţia, ni s-au furat voturile şi încă nu o singură dată, ni s-a furat vasul Libertatea, ni s-au furat fabricile şi uzinele, parcurile, cu mâna statuilor cu tot. Ni s-a furat viitorul copiilor într-o ţară civilizată, ni s-a furat democraţia şi chiar speranţa, dar fraieri cum suntem am ajuns să nici să nu ne mai dăm seama, de câte lucruri, aspiraţii, sau idei dispar mereu din jurul nostru. 
Cum dracu' să mai observi lipsa unor capace de canalizare în faţa unei grădiniţe din Galaţi, când zilele trecute am citit că nu mai există baza de producţie a IACMRSG?
Mă gândesc cu teamă că deşi capacele lipsesc de mai bine de o lună, nimeni nu s-a sinchisit să le caute, să le pună la loc, sau să le înlocuiască. În câteva zile vacanţa de primăvară se termină şi copilaşii din cartier se vor îngrămădi din nou într-un apartament de bloc transformat în grădiniţă de copiii pe vremea lui Ceauşescu!
După 23 de ani autorităţile publice locale gălăţene n-au fost în stare să rezolve o astfel de problemă şi în anul de graţie 2013, mai functionează în municipiu 8 (OPT) grădiniţe fără autorizaţie sanitară de funcţionare înghesuite în cămăruţe de bloc!
O nulitate de primar pe care gălăţenii l-au ales pentru 3 (TREI) mandate, a cheltuit miliarde pentru un cartier construit în alt judeţ şi a pompat sute de milioane de euro în buzunarele asfaltacilor locali ai P.S.D. şi ale firmelor de partid, pe proiecte megalomane gen: Parcul Rizer, Grădina Publică, Port de ambacraţiuni, Centru turistic pentru tineret, Centru Medical Casa Noastră, Evaluarea si gestionarea zgomotului ambiental, piste pentru biciclete, locuri de joacădezinsecţie din avioane etc. etc.  
Da' grădiniţe? La ce ne trebuie grădiniţe? Poate fostul primar, pe care Dumnezeu nu l-a binecuvântat cu copii, a crezut că mai importantă este clinica Sana Vita, a lui madame Palade, pentru sănătatea lui viitoare, decât o grădiniţă, dar actualul primar?
Acu' acu' face anu' şi n-a mişcat un deget cu excepţia vopsirii în alb+roşu a bordurilor de pe străzile principale şi a unui site de propagandă ieftină a primăriei pe Facebook.