GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

vineri, 20 iulie 2012

Mircea fă-te că lucrezi!

Rampa pentru persoane cu disabilităţi.
Şi unde duce ea......
Am mai scris şi altă dată despre cum facem noi românii lucrurile, aşa doar ca să le bifam, să nu zică alţii că nu le-am făcut...Aveţi în blogul meu o groază de exemple, mergând de la asfaltări, la curăţenia oraşului, transportul în comun, întreţinerea spaţiilor verzi, sau grija faţă de mediu sau de patrimoniu. Cred sincer că prin puterea exemplului putem schimba ceva, ceva mic şi poate nesemnificativ, dar care să ne scoată din balcanismul nostru conservator şi înţepenit şi să ne dea un ghiont spre altă direcţie, ceva mai europeană, mai apuseană.
Din păcate în loc ca direcţia în care merg lucrurile să fie una corectă şi aducătoare de un plus de civilizaţie, băltim în continuare într-o lume la limita dintre civilizaţia suburbană altoită cu elemente din subculturile indiene. O plimbare pe faleza Dunării seara devine o aventură printr-o mahala ţigănească cu maşini lăsate cu portiere deschise, să se audă din boxele care stau să crape, urletele maneliştilor, cu ninsoare de coji de seminţe scuipate în drumul trecătorilor, asortată cu gâlgâituri din sticle de bere la PET şi hăhăială cu sau fără îmbrânceli, generată de imagini mai mult sau mai puţin deocheate admirate în grup la câte un I-phone, sau smart-phone, sau alt phone, cu sau fără trivialităţi sau chiar comentarii impertinente. Luaţi aceasta imagine şi multiplicaţi-o de zeci de ori şi veţi avea măsura a ceea ce se întâmplă pe faleză în fiecare seară. Mai adăugaţi scrâşnetul anvelopelor automobilelor de lux conduse de beizade galăţene şi mai nou şi brăilene şi urletul sinistru al motocicletelor turate la maxim şi veţi avea tabloul aproape complet al civilizaţie stradale a gălăţenilor. Nu se vede nici măcar o urmă din Poliţia Locală, Poliţia rutieră sau de jandarmi, probabil stau ascunşi să nu supere pe nimeni în aceste zile tulburi ale politicii româneşti.
În rest nimic. La peste o lună de la preluarea mandatului de către noua administraţie locală aleasă în iunie nu se întrevede nimic. Nici n-are cum să se vadă. Prizonier în propria sa gogoaşă ţesută de PNL+PSD+PC=USL, noul primar nu găseşte (încă), calea spre a ieşi din această capcană plină de obligaţii pentru partidele politice care l-au propulsat pe scaunul edilului suprem şi ca să nu greşească mai bine nu face nimic. Deja deciziile de a-i numi viceprimari pe Radu Cosca şi pe Florin Popa sunt cel puţin ciudate, daca nu controversate, cunoscând faptul că pe umerii primului apasă acuzaţii de colaborare cu lumea interlopă şi afaceri dubioase cu clanul Durbacă din care face parte, iar despre cel de-al doilea, un individ anost transformat de PSD în director de profesie, a plouat cu acuzaţii de corupţie, trafic de interese şi de influenţă peste tot pe unde a trecut, fie Navrom, fie Primarie. Aruncaţi-va o privire pe declaraţiile lor de avere (mai bine le-ar spune "la vedere") şi veţi avea o idee ce hahalere avem pe post de viceprimari.
Aşadar am toate motivele să cred că oraşul meu va rămâne în continuare roşu, chiar dacă acum are un primar roşu-alb-albastru.
Somnul raţiunii naşte monştri, iar cel al administraţiei locale duce la dispariţia civilizaţiei.