GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

miercuri, 25 ianuarie 2012

Parcul Rizer fără copaci şi proştii fuduli din Primăria Galaţi

Încă un copac la pământ în parcul Rizer.
Habar nu am cine-i patron la Pallegrini S.R.L. şi de ce câştigă el în rafale licitaţiile pentru parcuri şi locuri de joacă din Galaţi. Nu-i treaba mea, ci a instituţiilor statului să afle şi să ia măsuri dacă la mijloc este ceva putred în această Dă-ne-marcă.
Am scris însă pe acest blog cu ceva timp în urmă, că muncitorii din firma respectivă au distrus mai mulţi copaci,  sau că atunci cănd nu-i vedeau şefii, aceeaşi muncitori trăgeau chiulul ca tot românul care se respectă conform principiului "munca l-a făcut pe om, dar nici lenea nu l-a omorât". M-am revoltat apoi pentru monstruozitatea de zid chinezesc care va înconjura parcul, care pare a fi un obstacol antitanc, creat doar pentru dictonul: "betoane si termopane, ca s-avem comisioane"! De aici mi se trage probabil numeroasele citări ale blogului meu de cei care au comentat articolul din Viaţa libera de săptămâna trecută, deşi eu cred ca daca ai ceva de spus poţi s-o spui în nume propriu nu să te ascunzi după pseudonime şi să citezi din (clasici) alţii.
Revin astăzi cu  noi imagini din parcul Rizer, unde astăzi, după cum vedeţi în fotografii, s-a mai sacrificat un copac de dragul amenajării prin demolare. Urmează alţii, căci vom avea aici amfiteatru, pergolă, fântână arteziană în enşpemii de trepte, galerie de expoziţii, loc de joacă, iaz, agora, pista de role etc. Probabil vom avea de toate din astea, dar nu vom mai avea parc. Să nu uitam că la solicitarea episcopului E.D.J. de a retroceda palatul episcopal, tot aici Consiliul Judeţean va face şi un muzeu de arte vizuale pe 46.000 metri pătraţi.
Aşadar la prostia celor care au proiectat un parc cu un zid antitanc, mai adaug şi idioţenia de a amenaja un parc prin defrişarea lui. Dar nu cred că holdingul format din cele doua societăţi de proiectare S.C. Green Project SRL si S.C. Aramis SRL au facut prostia cu mâna lor. Stă dovadă Caietul de sarcini plin de prostii fudule, în care şefii din primărie Jalbă şi Pavlenco solicită:
-refacere patrimoniu arboricol !!??
-refacerea partiala a vegetatie arbustive, floricole si ierbacee !!??
-refacere alei
-refacere gard de imprejmuire
-iluminat ambiental pentru alei  si  fintini arteziene
-amenajare a 2 locuri de joaca pentru copii care vor fi prevazute cu leaganne, balansoar, sistem oscilant, carusel, sistem de joaca
-refacere sistematizare verticala??
-refacere alei carosabile si parcari pentru autocare si automobile Într-un parc???
-realizare retele de apa, canalizare si irigatii 
-retele electrice
-mobilier nou de parc
-dotari parc: cosuri de gunoi, cismele de baut apa, platforme gospodaresti, platforme pentru tonete de inghetata/sucuri
-dotari intretinere parc
-elemente specifice investitiei:
·         2 fantani arteziene 
·         pinza de apa in 5 trepte   denumita “iaz” cu podet din lemn  de traversare cu urmatoarele caracteristici: h=0,3m, glaf piatra naturala
·         agora (piata) pentru celebrari de evenimente pe  S=35mp
·  pergola si platforma dalata pentru evenimente culturale S=620mp           Ori e pergolă ori e platformă betonată!!
·    amfiteatru cu locuri de sedere pe gazon:scena cu S=64mp si structura metalica pentru sustinere copertina demontabila
·         pista pentru role
·         porti de acces pietonal si auto.
Curat refacere patrimoniu arboricol, Coane Fanică!
N.B. Agora: piaţă publică în Grecia antică unde conducătorii expuneau locuitorilor deciziile luate în admnistrarea oraşelor. Cum draku' să faci o agora în 35 mp? (35=7m/5m, cât o sufragerie de bloc).
Pergolă: amenajare formată din stâlpi între care sunt întinse reţele de grinzi orizontale sau in arc de cerc, care vor forma o galerie, utilizată în parcuri sau grădini pentru sprojinirea si expunerea plantelor agaţătoare (trandafiri, iedera, glicină etc.).