GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

luni, 9 ianuarie 2012

Parcul antitanc

Marele Zid din Galaţi
Cu toată critica mea privind modul de lucru al meseriaşilor de la Pallegrini S.R.L., lucrările în parcul Rizer înaintează serios, probabil pâna la anunţarea oficială a candidaturii (a câta oară??) la primăria municipiului Galaţi a veşnicului nostru primar Nicolae, va fi gata pentru a putea fi pus la răbojul realizărilor. Keine probleme? Niciuna. Ce mă intrigă este de fapt lucrarea în sine, care pare mai mult o fortificaţie decât un gard de parc. Beton armat, cofraje şi camioane întregi de fier beton sunt mărturie că cele ce afirm sunt adevărate. Poate aşa sunt construite gardurile în Republica Populară Coreea, sau poate în China, ca să folosescă şi ca obstacol antitanc, altfel nu văd utilitatea unui mastodont din beton armat la perimetrul unui parc public. Oare consilierii locali aleşi de galăţeni sunt atât de tâmpiţi încât au lăsat să treacă prin Consiliul Local un proiect la care preţul amenajării era hipertrofiat de o asemenea monstruozitate de zid împrejmuitor? La ce ne trebuiesc atâtea betoane? Să dăm de lucru la o staţie de betoane a unui client politic? Cu materialul utilizat la gardul antitanc se putea face poate un bloc, sau câteva case, sau de ce nu o fundaţie pentru o primărie, că tot am ajuns de râsul neamului românesc că n-avem nici primărie.
Şi apoi aflaţi că dacă primaria cheltuieşte 10.441.084 de lei pe acest parc, după ce va fi gata, Consiliul Judeţean Galaţi va demola o parte din el pentru a construi cel mai mare muzeu de artă din România, în valoare estimativă de 8 milioane de euro! (click aici proiectul C.J. Galaţi).
În tot acest timp sunt şcoli în judeţ construite de pe timpul lui Spiru Haret, cu closet în curte şi apă de la fântână cărată cu găleata de femeia de serviciu, în care focul se face cu lemne, atunci când sunt şi în care copiii scriu cu mănuşi în mână: "mama are mere". Administraţia publică nu are mere, are în schimb bani publici, sau chiar bani europeni de care-şi bate joc: un hogeac la Vlădeşti, altul la Zătun, un parc de joacă demolat în I.C.Frimu, ca să facă loc unor garaje, apoi reamenajat cu mobilier stradal nou, de o firmă de partid, sau de ce nu, un parc Rizer cu ziduri antitanc. Doamne de ce nu doare prostia?
Cofraje pentru zidul monumental. Se mută Basescu la Galaţi?