GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

joi, 30 iunie 2011

La lilieci....

Alimentare cu curent electric din bani publici.
Scriam zilele trecute despre o noua cârciumă apărută pe faleza inferioară a Dunării la Galaţi la "foişor". Câteva mese, mai multe scaune, umbreluţe şi o improvizaţie de bar, la care se adauga o staţie de amplificare şi boxe, totul alimentat de la tabloul electric de la care se alimentează stâlpii de iluminat de pe faleză! Cum se alimentează e treaba celor de la Primărie, Enel şi a celor de la I.T.M. dacă nu chiar a poliţiei. Fire neizolate legate primitiv între ele pun în primejdie atât trecatorii cât şi slujbaşii acestei terase improvizate şi neautorizate.
Improvizaţii de cabluri electrice accesibile oricui.
Dar nu faptul că un astfel de stabiliment poluează vizual şi auditiv una din puţinele zone de promenadă ale gălăţenilor mă deranjează, ci lipsa de respect faţă de concetăţenii siliţi să înghită muzica emanata cu dărnicie din boxe şi ignorarea mediului ambiant pe care-l moştenim împreună. Să fiu mai explicit. Muzica dată tare alungă păsările cântătoare de pe faleză, am mai scris despre dispariţia unor specii consecutiv înfiinţării unei discoteci pe faleză în urma cu mai mulţi ani. Acum este periclitat prin amplasarea neinspirată în foişor habitatul liliecilor de pe faleză, animale ocrotite de lege şi a căror prezenţă ar trebui semnalata de autorităţi şi protejată.
În primăvară semnalam barbaria salariaţilor de la ADP care tăiaseră plopii scorburosi care adăposteau numeroase cuiburi de păsări şi o colonie de lilieci. Acum culegem roadele, rareori mai vedem în Grădina Publică zburând vreun liliac. Acelaşi lucru se va întampla pe faleză, foişorul adăpostind în anii trecuţi o colonie de lilieci, care este deranjată de zgomotul şi muzica boxelor noii terase. Nu ştiu dacă este o coincidenţă sau nu, dar în ultimele săptămâni n-am mai văzut lilieci zburând pe malul Dunării. Se impune de urgenţă evacuarea terasei improvizate până nu este prea târziu. Speciile de lilieci din ţara noastra sunt pe cale de dispariţie din cauza noastră. Am demolat casele cu poduri si am construit blocuri, am umplut stâlpii cu cabluri şi acoperişurile cu antene, împrăştiem chimicale să omorâm ţânţarii şi muştele şi-i lăsam fără hrana lor principală, perturbam traseele lor cu radare şi-i stresăm cu claxoane şi manele.