GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

joi, 16 iunie 2011

Nebunia cuprinde România

Banca legată cu lanţuri intr-un parc din Galaţi
Ştiam de ceva vreme că se fură capace de canalizare în municipiul de la malul Dunării, dar abia astăzi am aflat că se fură şi băncile metalice din parcuri. Drept dovadă aduc această fotografie făcută azi dimineaţă în parcul Cloşca (zis al lui Durbacă), unde puteţi vedea cum un ditamai lanţul priponeşte de un copac mobilerul urban. Bag' seama că am înnebunit cu toţii în această ţară, de la vlădică până la opincă. Pe Vlădică îl mănâncă în fund să reorganizeze administrativ teritoriul ţării, fără să realizeze că a deschis cutia Pandorei din care vor ieşi toate pretenţiile de autonomie ale secuilor, ungurilor, lipovenilor, tătarilor etc., că doar fiecare naţionalitate îşi are propriile marionete trase de şfori de peste hotare. Vom merge curând cu paşaport în Ardeal aşa cum i-a cerut Barna Csibi preşedintelui Băsescu anul trecut la Tuşnad şi poate tot cu paşaport în Delta Dunării, sau la mare la Constanţa, că şi acolo sunt ruşi lipoveni, respectiv turci şi tătari. Sau vom rămâne acasă în frumosul nostru oraş de provincie unde se joacă piesa "Hoţii şi vardiştii": hoţii fură capacele de canalizare şi mai nou bancile, iar vardiştii stau ascunşi prin birouri să nu-i cadă lumea că-s prea mulţi şi să creadă că merită să fie disponibilizaţi.
Cât despre Opincă, la douăzeci de ani de la revoluţie încă-l mai jeleşte pe nea Nicu, care le-a dat case, le-a dat servici şi i-a salvat de la istovitoarea muncă de la coadă sapei sau de la coada vacii.
"Nu ne vindem ţara!' au urlat opincarii acum 20 de ani, pe când aplaudau minerii şi muncitorii I.M.G.B. care face ordine. N-a mai cumpărat-o nimeni după mineriade, că s-au speriat investitorii de spiritul proletar al românilor, aşa că au cumpărat-o ai noştri de aici din popor: Chelu, Herescu, Băilă etc. şi alţi "investitori" care au tot investit până n-a rămas nimic.
Ba da! Au mai rămas de furat capacele de canalizare şi băncile din parcuri, hârtia igienică şi săpunul din toalete.