GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

miercuri, 2 martie 2011

Ce-ai cu noi mă? Pentru ce să dăm zăpada?

Lucratorii Ecosal in (in)actiune.
Aşa cum în oraşul nostru unii se fac că ne conduc, aşa şi alţii se fac că muncesc. De mai multe zile lucrători de la Ecosal se străduiesc fără succes să pună capăt gheţii şi zăpezii de pe trotuarele minunatului nostru municipiu. Ieri erau pe stradă Siderurgistilor şi după o zi de muncă au rămas câţiva metri pătraţi scărmănaţi mai mult decât curăţaţi. Astăzi dis de dimineaţă, aceiaşi echipă sau alta se ocupa de stradă Brăilei mai jos de Mc Donalds'. Se ocupau cu a se face că muncesc, pentru că în absenţa vreunui şef, cât de mic acolo, toată trupa se sprijinea în lopeţi, ca ciobanul în ciomag, uitându-se lung spre soare, în speranţa să le facă munca mai uşoară. În ciomag sprijiniţi i-am găsit dimineaţă în drum spre spital, în ciomag i-am găsit mai târziu la întoarcere. Probabil n-aveau un proiect şi un plan de bătaie, o strategie şi o metodologie, o procedură şi o tehnică implementată, că tot are instituţia implementate toate standardele de calitate necesare şi nenecesare. Cităm din Angajamentul Managementului (vezi aici versiunea integrala a limbajului de lemn):  
 „Toti salariaţii Serviciul Public Ecosal GALAŢI îşi vor continua eforturile pentru menţinerea în funcţiune şi îmbunătăţirea continuă a SISTEMULUI DE MANAGEMENT  INTEGRAT, conform cerinţelor standardelor SR EN ISO 9001:2001,SR EN ISO 14001:2005 şi OHSAS : 1999.”
 
 Nu căutaţi ceva despre angajamentul managementului privind curateania oraşului că n-o să găsiţi. Avem MANAGEMENT INTEGRAT, dar străzile se mătura tot cu târnul.