GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

luni, 15 noiembrie 2010

Distrugerea sitului arheologic roman de la Galati

Epoca Dumitru Nicolae peste epoca Marcus Aurelius.
Asa arata situl arheologic de la Galati unde se gaseste singura asezare datand din timpul stapanirii romane aflata in Moldova. Dupa dezastrul din anii '80 cand constructorii cartierului Micro 20 au nivelat cu buldozerul necropola romana si o parte din "castellum", dispretul autoritatilor fata de istoria orasului se manifesta in continuare: garaje, gunoaie, moluz, buruieni, cartieristi la gratar, peste o istorie de 2000 de ani.
Sa nu uitam ca situl este cuprins in Lista munumentelor istorice din judetul Galati la pozitiile 5,6,7,8!!!
5.GL-I-s-B-02970 Situl arheologic de la Galaţi, punct "Cartierul Dunărea
6 GL-I-m-B-02970.01 Fortificaţie de pământ municipiul GALAŢI Zona de V, la E de şoseaua Galaţi-Brăila sec. II - III p. Chr.  Epoca romană
7 GL-I-m-B-02970.02 Necropolă municipiul GALAŢI Zona de V, la E de şoseaua Galaţi-Brăila sec. II - III p. Chr. Epoca romană
8 GL-I-m-B-02970.03 Castellum de pământ municipiul GALAŢI Zona de V, la E de şoseaua Galaţi-Brăila, sec. II p. Chr Epoca romana.

Santuri de la sondajele arheologice din 2004-2006
Srumul spre sit cu vedere spre Dealul Barbosi Tirighina.
Cosmelii si gradini de zarzavat peste necropola romana.

Situl arheologic din epoca romana de la Galati. In dreapta exploatarea de pamant galben care a dus la alunecarea de teren a sitului arheologic.
Bidonvill-ul de pe situl arheologic de la Galati.