GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

vineri, 18 noiembrie 2011

Alt Stil de poluare

Buldoexcavatorul Alt Stil poluant.
Scriam zilele trecute despre un utilaj care poluează cu ulei mineral asfaltul de pe faleza inferioară a Dunării cu ocazia "borduriadei" de toamnă. Scriam, dar nu-l văzusem încă şi nu ştiam al cui este. Astăzi l-am văzut în toata splendoarea lui şi am reuşit să fac şi câteva fotografii până ce mecanicul m-a văzut şi s-a prins că fotografiez şi a fugit cu tot cu utilaj, spre disperarea colegilor lui care aveau nevoie de el. 
Puteţi observa cumrgerea uleiului.
Este vorba despre un buldoexcavator JCB3CX4TSM, care aparţine firmei Alt Stil şi pe care aceasta l-a închiriat firmei Vega 93 care execută borduriada. Braţul de sprijin al utilajului în timp de staţionare pierde ulei hidraulic în cantitate mare, încât în câteva minute se formează o baltă cât o coală de hârtie în care calcă oamenii şi prin care trec maşinile. Am transmis un mail atât proprietarului cât şi chiriaşului utilajului cu fotografii în speranţa că din respect faţă de mediu, vor retrage şi vor repara buldoexcavatorul.
Rămâne însa o întrebare: noi, cetăţenii contribuabili vom plăti şi lichidul hidraulic piedut de un mecanic nesimţit şi un şef de garaj sau de atelier iresponsabil? După o apreciere personală şi de amator cred că în câteva zile de când mecanicul respectiv sparge bordurile la marea viteză s-au pierdut câţiva zeci de litri de lichid hidraulic în valoare de câteva sute de lei noi dacă nu de mii. Depinde de ulei.



Cam aşa arată faleza. Oare o vor şi asfalta?
Ce a rămas in 5 minute de stationare a utilajului