GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

luni, 3 decembrie 2012

Targul de Craciun de la Sibiu

In fiecare an oficialitatile orasului Galati organizeaza de Sf. Andrei o sarbaroare a orasului, transformata treptat intr-o manifestare zgomotoasa, murdara si plina de kitsch-uri. "Zilele Galatiului" dincolo de eforturile oamenilor de cultura de a adauga un plus de spiritualitate manifestarii, sau de eforturile bisericii de a aduce o nota de sobrietate acestor manifestari, raman aceleasi bacanale triste, in care locuitorii orasului cu mic cu mare, sunt siliti sa suporte urletele derbedeilor, murdaria comertului ambulant, efectuat aproape in totalitate de indivizi din randul conationalilor, mai mult sau mai putin colorati, canodada artificiilor si mugetele vuvuzelelor, mirosul de bere ieftina, fum de mici si carnati la gratar intr-o zi in care ortodoxia sarbatoareste in postul Craciunului pe cel care se presupune ca ne-a crestinat (dar nu si educat) pe noi barbarii de la periferia imperiului roman.
O trecere recenta prin Sibiu mi-a aratat ca oamenii pot sa se bucure si altfel, mai civilizat, mai elegant, mai spiritual, de venirea Craciunului. Aflata la a sasea editie, Targul de Craciun de la Sibiu nu este cu numic mai prejos decat targurile de acelasi profil din Austria sau Germania, desi spre deosebire de acestea e mult mai aglomerat de o multime dornica sa se bucure de venirea Nasterii Domnului. Va las sa vedeti singuri imagini din targul sibian, sa puteti aprecia diferentele intre tigania din Galati si frumusetea din Sibiu.