GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

luni, 29 martie 2010

Earth Hour 2010 in orasul rosu


Peste 100 de tari si mai mult de 2000 de orase au inchis lumina sambata noaptea de "Ora Pamantului", din dorinta de a sublinia ca tot ce se intampla cu planeta noastra intereseaza administratiile publice locale si ca exista o deschidere spre ecologie si spre conservarea mediului din partea politicienilor. In Romania 27 de orase, printre care si Bucurestiul au inchis total sau partial iluminatul public si cel al monumentelor pentru 60 de minute, incadrandu-se astfel in randul oraselor carora le pasa de ce se intampla cu planeta in care traim.

Nu a fost cazul Galatiului; dupa ce am inchis toate aparatele electrice din casa am urcat in masina sa vad ce se intampla prin oras. Spre lauda lor multi locuitori din cartiere orasului stateau la lumanare sau au iesit la o plimbare la fel ca si mine. Toate institutiile municipiului erau luminate "a giorno": primaria, prefectura, teatrul de stat, teatrul muzical, episcopia, monumentele etc., ca sa aratam tarii si lumii ca suntem ultimii la actiuni de acest fel si primii la mizerie si dezinteres.