GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

luni, 20 octombrie 2014

Lucrarea "Confluenţe" de pe faleză furată bucată cu bucată.

Petele mai închise la culoare sunt locul de unde au fost smulse bucăţi din sculptură.
După capacele de canalizare, barele de fier ale băncilor, iată că din oraş încep să fie cărate la fier vechi şi bucăţi din operele de artă monumentală din expoziţia de sculptură în metal din 1977 de pe faleza Dunării. Mai concret zeci de bucăţi de metal au fost smulse din sculptura "Confluenţe" a doamnei Manuela Siclodi, de către hoţii de fier vechi. Ca de altfel în astfel de situaţii nimeni nu ştie nimic, nimeni n-a văzut nimic, în ciuda faptului că faleza este dată în grija unei firme de pază şi supravegheată atent de poliţia comunitară. În realitate angajaţii de la firma de pază joacă doar rolul de a încasa câte o şpagă de la şoferii care au o treabă pe faleză, (de exemplu să meargă la o nuntă la "Pescăruş"), iar gardienii publici în afara faptului că-şi beau cafeluţa pe aceeaşi terasa dimineaţa, nu au altă activitate decât de a opri oamenii care-şi plimbă căţeii şi de a le cere carnete de sănătate şi alte bazaconii. Oricum de când excelenţa sa Mihai Manoliu, directorul Poliţiei Locale a Mun' cipiului Galaţi nu mai aleargă pe faleză, nu mai vezi nici urmă de poliţist comunitar, până şi perechea aia simpatică (care numai că nu se ţineau de mână când patrulau) a dispărut.
Ori într-o ţară în care "Libertatea-Nahlin" a foat vândută de dna. Trandafir-ie de la Regal S.A., la fier vechi, de ce n-ar vinde şi boschetarii operele de arta monumentală la fier vechi?
Altă zonă din care au fost smulse bucăţi de fier.

Şi de aici s-au furat bucăţi din sculptură.