GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

luni, 20 octombrie 2014

Lucrarea "Confluenţe" de pe faleză furată bucată cu bucată.

Petele mai închise la culoare sunt locul de unde au fost smulse bucăţi din sculptură.
După capacele de canalizare, barele de fier ale băncilor, iată că din oraş încep să fie cărate la fier vechi şi bucăţi din operele de artă monumentală din expoziţia de sculptură în metal din 1977 de pe faleza Dunării. Mai concret zeci de bucăţi de metal au fost smulse din sculptura "Confluenţe" a doamnei Manuela Siclodi, de către hoţii de fier vechi. Ca de altfel în astfel de situaţii nimeni nu ştie nimic, nimeni n-a văzut nimic, în ciuda faptului că faleza este dată în grija unei firme de pază şi supravegheată atent de poliţia comunitară. În realitate angajaţii de la firma de pază joacă doar rolul de a încasa câte o şpagă de la şoferii care au o treabă pe faleză, (de exemplu să meargă la o nuntă la "Pescăruş"), iar gardienii publici în afara faptului că-şi beau cafeluţa pe aceeaşi terasa dimineaţa, nu au altă activitate decât de a opri oamenii care-şi plimbă căţeii şi de a le cere carnete de sănătate şi alte bazaconii. Oricum de când excelenţa sa Mihai Manoliu, directorul Poliţiei Locale a Mun' cipiului Galaţi nu mai aleargă pe faleză, nu mai vezi nici urmă de poliţist comunitar, până şi perechea aia simpatică (care numai că nu se ţineau de mână când patrulau) a dispărut.
Ori într-o ţară în care "Libertatea-Nahlin" a foat vândută de dna. Trandafir-ie de la Regal S.A., la fier vechi, de ce n-ar vinde şi boschetarii operele de arta monumentală la fier vechi?
Altă zonă din care au fost smulse bucăţi de fier.

Şi de aici s-au furat bucăţi din sculptură.

miercuri, 1 octombrie 2014

De ţi-ar spune banca ta...

Nu ştiu cât a dat Primăria Galaţi pe băncile de pe faleză acum câţiva ani, dar ştiu că cel care le-a livrat a făcut o afacere frumuşică: a vândut bănci de unică folosinţă, numai bune de aruncat astăzi.
Dacă nu mă credeţi aruncaţi o privire la cum arată marea lor majoritate acum: bare rupte şi curbate, scânduri putrezite, lac scorojit etc. 





Aşadar în ziua de 12 septembrie în timp ce-mi plimbam câinele scot aparatul de fotografiat din buzunar şi mă apuc de pozat băncile lui Ciumacenco, spre mirarea câtorva plimbăreţi matinali de pe faleză. Uit de fotografii luat de valul unui eveniment familial care a avut loc peste o săptămână, iar zilele astea ce să văd? Muncitorii de la Ecosal au trecut la reparat băncile pe care tocmai le pozasem cu două săptămâni înainte. Se prea poate să fi fost o coincidenţă, dar este posibil să fi iritat pe cineva cu fotografiatul meu aşa, cum i-am iritat cu şanţul de drenaj al falezei inferioare, motiv pentru care primaria a pus Ecosalul la decolmatare.
Oricum productivitate scăzută, 6 lucrători au reparat 12 bănci (pe numărate) în 8 ore, spre nemulţumirea unui siderurgist pensionar care m-a abordat:
-"Ăştia n-au lucrat în combinat să vadă cum dă buzna fonta peste ei!" 
Aşa cred şi eu, Ecosalul este firmă de stat, aşa că salariaţii stau şi ei cât pot de mult.
La taifas.